Populære sporter
All sport
Vis alt

«Gruskongen av Sveits» seiret igjen – Ruud med mesterlig snuoperasjon

Oppdatert 24/07/2022 klokken 17:35 GMT+2

Casper Ruud gikk helt til topps i Gstaad og tok tittelen for andre år på rad etter en jevn finale mot Matteo Berretini.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Casper Ruud - Matteo Berrettini 2-1 (4-6, 7-6, 6-2)
Artikkelen oppdateres!
Nordmannen gikk helt til topps i årets Swiss Open, og slo ut den sterke italieneren Matteo Berrettini. Etter en trøblete start klarte nordmannen å hente seg inn igjen og gikk seirende ut av finalen.
– Det var veldig gøy å se han vinne. Det var en tøff start, men så spilte han seg opp samtidig som Berrettini spilte seg litt ned, sa pappa og trener Christian Ruud etter finaleseieren.
– Han hadde litt finalenerver, men så spilte han seg tilbake, fortsatte han.
Underveis i kampen benyttet Swiss Open-vinneren seg av den nye coachingregelen som ATP tidligere i sesongen innførte.
– Vi fikk brukt coachingen litt, og det kom et par viktige ting som jeg tror ga litt utfall, fortsatte han.
Dermed tar han sin fjerde tittel og fortsetter den uavbrutte seiersrekka i Sveits. Ruud har vunnet en gang tidligere i Gstaad og to ganger i Genève. Ruud valgte å spille 250-turneringen i Gstaad i stedet for å delta i 500-turneringen i Hamburg.
– Vi er veldig glad for at vi valgte å dra hit til Sveits. Casper er veldig god her og i høyden, så forehanden hans blir enda mer giftig i disse forholdene, sa trener Ruud.

Diskutabel dommeravgjørelse

Selv om det var Berrettini som tok kampens første poeng på Ruud sin serve, holdt nordmannen nervene i sjakk og vant fire strake poeng til å gå opp til 1-0 i games tidlig.
Spillerne holdt egen serve til det sto 2-2, da Ruud servet. Nordmannen bommet på en rekke førsteserver, som gjorde at Berrettini til slutt klarte å bryte Ruud til 3-2.
Da viste nordmannen muskler og brøt rett tilbake - trodde han. På 40-30 slo Ruud en ball som gikk ut, men Berrettini fortsatte å spille. Noen ballvekslinger senere, etter at Ruud slo inn en vinner, jublet han for å ha brutt italieneren.
Så gikk Berrettini bort til merket og begynte å gestikulere og klage til dommeren, som kom ned fra stolen sin. Han valgte å dømme ballen ut, noe som gjorde kommentator Sverre Krogh Sundbø opprørt.
– Det er rett og slett et stykke elendig dommerarbeid. Dette skjønner jeg ingen verdens ting av. Det er helt utrolig at det poenget ikke går til Casper, sa han.
Og da skjedde det som måtte skje - Berrettini klarte til slutt å vinne gamet og gikk opp til 4-2. Spillerne holdt egen serve ut gamet, som gjorde at italieneren tok første stikk med 6-4.

Knepen seier

Andre sett ble jevnere. Begge spillerne hadde flere småfeil, og ballen endte like utenfor flere ganger.
Både Ruud og Berrettini tok poeng jevnt om hverandre, før førstnevnte dro fra på 5-5. På 6-5 viste Berrettini muskler og sørget for at det ble tiebreak.
Tiebreaket startet med et minibreak, og Berrettini tok det første poenget. Ruud svarte med å bryte tilbake, og tok både det andre, tredje, fjerde og femte poenget i tiebreaket raskt.
Nordmannen fortsatte, og dro like godt fra til 5-1. Derfra ga Ruud bort tre poeng ved å sende ballen av bana, men hentet seg raskt inn igjen og vant tiebreaket 7-4.
Med en forlengelse av tiebreaket, rotet Berrettini i innledningen av det andre settet, men kom seg tilbake i spillet og tok det første poenget.
Etter en rufsete start på settet, fikk Ruud tunga rett i munnen og tok tre poeng på rappen. Det siste uten å gi vekk et eneste poeng til italieneren.
– Han spiller en ordentlig god comebackfinale, Casper, sa kommentator Krogh Sundbø om nordmannens prestasjoner i det tredje settet.
Så dro nordmannen fra til 5-1, før Berrettini fikk sitt andre poeng i settet og det sto 5-2. Det hjalp ikke stort, og Ruud gikk seirende ut av finalen i Gstaad.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame