Turneringen Dubai Duty Free, som Djokovic vant i 2020, begynner ikke før 14. februar.
Verdenseneren Djokovic er tittelforsvar i Australian Open, som starter mandag. Serberen fikk imidlertid håpet om deltakelse i årets turnering slukket da en australsk domstol bekreftet serberens visumnekt søndag, og han forlot landet med fly noen timer senere.
34-åringen opplyste søndag at han vil bruke den nærmeste framtid til å få ro.
Wimbledon
Bøtelagt etter skandalescener
27 MINUTTER SIDEN
– Jeg er ekstremt skuffet over at retten avviser min anke om en juridisk gjennomgang av avgjørelsen om å kansellere visumet mitt. Det gjør at jeg ikke kan bli værende i Australia og delta i Australian Open, sa Djokovic etter kjennelsen.
  • Følg Casper Ruud og de andre stjernene i Australian Open på discovery+ og Eurosport.no
– Jeg respekterer rettens avgjørelse og vil samarbeide med myndighetene om min utreise. Jeg håper vi alle nå kan fokusere på sporten og turneringen jeg elsker. Jeg ønsker alle involverte (i Australian Open) lykke til, fortsatte Djokovic.
Djokovic er ikke vaksinert, men dro til Australia etter å ha fått det han mente var et medisinsk unntak fra vaksinekravet. Australske myndigheter hevder på sin side at han inspirerer til vaksinemotstand og derfor måtte kastes ut.
Djokovic testet positivt på covid-19 den 16. desember i fjor. Han innrømmer å ha gjort en «feilvurdering» da han stilte opp til intervju med en fransk journalist mens han var koronasmittet.
(©NTB)
Wimbledon
– Når skal Kyrgios lære?
30 MINUTTER SIDEN
Wimbledon
Se hendelsen: Her spytter han mot fanen
32 MINUTTER SIDEN