Det blir opplyst på serberens egen nettside.
– Marian har vært ved min side under de viktigste og mest minneverdige øyeblikkene i min karriere, sier 34-åringen.
Wimbledon
Dette sier Casper Ruud etter tapet: – Opp og ned
6 MINUTTER SIDEN
Djokovic ble sendt ut av Australia og mistet muligheten til å ta sin 10. tittel i Australian Open i januar. Mandag mistet han førsteplassen på verdensrankingen til Daniil Medvedev.
– Vajda har jo vært med på alle hans Grand Slam-titler omtrent. Så han har kanskje vært den viktigste personen i hans karriere, sier Discoverys tennisekspert Christer Francke.

Kroater overtar ansvaret

Kroatiske Goran Ivanisevic, som har vært en del av den meritterte spillerens trenerstab siden 2019, kommer til å trene Djokovic framover.
– Det er ikke fordi han er en dårlig trener at han gir seg, men det er sikkert for å få en ny giv og noen nytt inn i teamet. Goran har vært med han lenge nå, så han er ikke noe ny person sånt sett. Det kan kanskje dreie seg om at han Vajda ønsker å reise mindre, det er vanskelig å si hva som er grunnen.
Vajda har ikke blitt sett med Djokovic siden ATP-finalen i Torino i november. Det er ikke oppgitt en spesiell årsak til at samarbeidet har tatt slutt.
– I løpet av min tid med Novak har jeg vært heldig som har fått se ham bli til spilleren han er i dag, sier Vajda.
Djokovic begynte å jobbe med slovakiske Vajda i 2006. I 2017 var de fra hverandre et år før de igjen samarbeidet på ny.
– Han byttet det trenerteamet ut for en del år siden, og det fungerte ikke i det hele tatt, så han valgte da å ta tilbake det gamle teamet, og da fungerte alt igjen. Så vidt jeg vet så har Vajda og Ivanisevic delt litt på å reise med Djokovic, og nå vil jeg tro det handler om at Ivanisevic dedikerer seg hundre prosent for Novak, sier Francke.
(©NTB/Discovery)
Wimbledon
Caroline Garcia - Emma Raducanu - Wimbledon høydepunkter
7 MINUTTER SIDEN
Wimbledon
Tatjana Maria - Sorana Cirstea - Wimbledon høydepunkter
EN TIME SIDEN