• Se finalene i tennis-NM lørdag fra klokken 13:30 på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her.
Fredag var det duket for semifinalene mellom Melanie Stokke mot Astrid Wanja Brune Olsen og Malene Helgø mot Lilly Elida Skailand Håseth. Vinnerne av de to semifinalene skal spille finale lørdag.
I kampen mellom Stokke og Brune Olsen tok Stokke første sett 6-4, før hun også tok andre og sikret seieren 6-1.
Tennis
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
02/12/2021 PÅ 18:24
– Hun hadde en god kontroll på dette. Det var et ganske jevnt første sett som endte med 6-4, Brunn Olsen hadde sine muligheter også, men det var Melanie som styrte mye av poengene der. Og i det andre sette så var hun litt sikrere og hun holdt også tempoet oppe, sa Francke etter at det ble klart at Stokke gikk til finalen.
– I andre sett følte jeg at jeg fikk litt mer overtaket. I første settet så følte jeg at hun spilte sitt beste og jeg visste at det kom til å sprekke på et punkt og hvis jeg fortsatte på mitt gjennomsnitt så ville jeg ta henne igjen. Så det var det som viste seg, sa Stokke til Eurosport etter kampen.
– Hvilke ambisjoner har du før finalen nå?
– Selvfølgelig skal jeg gå for den. Det er jo ukontrollerbart, men jeg skal hvert fall kontrollere det jeg kan kontrollere og da skal den beste vinne, sa hun.

Møtes igjen

Kampen mellom Malene Helgø og Lilly Elida Skailand Håseth var jevnere i første sett, men det endte med at Håseth tok første sett 7-6. I andre sett slo hun kraftig tilbake og sikret det 6-1. Dermed var det duket for et avgjørende og tredje sett. Der var Helgø overlegen og sikret seieren 6-0.
– Hun får lov til å avslutte med stil, Malene Helgø. Hun vinner overlegent i de to siste settene, 6-1 og 6-0, etter å ha tapt første sett på et tiebreak. Et sett hvor hun hadde ledelsen. Så hun er i finale igjen etter at hun har vunnet tre titler her tidligere, sa Francke om Helgø.
– Jeg ledet 4-0 og 5-2 i første sett, men så klarte jeg å surre det litt til og miste litt av energien jeg hadde i starten. Så begynte hun også å spille litt bedre og jeg klarte å tape det første settet. Så måtte jeg bare krige på og det gikk fint og jeg vant 6-1 og 6-0 i de siste settene, så det ble bedre og bedre, sa Helgø til Eurosport etter seieren.
Det vil si at det blir finale mellom Melanie Stokke og Malene Helgø lørdag fra klokken 13.30.
– Jeg tror det blir en morsom kamp. Jeg gleder meg til å spille mot henne igjen. Jeg møtte henne nå senes i NM lag og det var en bra kamp, så jeg skal nullstille og gjøre alt jeg kan for å forberede meg så mye som mulig til i morgen, sa hun.

Høyeraal og Bratholm til finale

Senere fredag var det herrenes tur. Herman Hagen Høyeraal møtte Andreja Petrovic, mens Simen Sunde Bratholm møtte Felix Nordby.
I første kamp var det Petrovic som tok første sett 6-5. Andre sett var jevnt, men det var til slutt Høyeraal som sikret det 7-6. Dermed skulle det avgjøres i et avgjørende og tredje sett. Herman Haen Høyeraal spilte fjorårets NM-mester av banen i det siste settet, og vant omsider kampen 4-6, 7-6, 6-2. Dermed er Ullern-gutten klar for lørdagens finale, der han møter Simen Sunde Bratholm.
For det var nemlig Bratholm tok trakk det lengste strået mot Felix Nordby i kveldens andre semifinale i herreklassen. Nordby tok det første settet med sifrene 6-3, før Bratholm satt alle kluter til og vant med sifrene 3-6, 6-3, 6-4.
  • Se finalene i tennis-NM lørdag fra klokken 13:30 på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Tennis
Kina reagerer på boikott: – Er imot politisering av idretten
02/12/2021 PÅ 08:58
Tennis
Far og sønn Ruud nominert til flere priser: – Vi er stolte begge to
02/12/2021 PÅ 07:52