• Se Ruuds første kamp etter Australian Open: Onsdag fra 11.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
MELBOURNE/OSLO (Eurosport.no):
Årets første Grand Slam-turnering endte ikke slik Team Casper hadde ønsket.
Indian Wells
Sikret seg seieren i Indian Wells
2 TIMER SIDEN
20-åringen ble slått ut av Henri Laaksonen i første runde i kvalifiseringen til Australian Open. Sveitseren har i ettertid kvalifisert seg inn til Australian Open og har også vunnet første runde på hovedtablået.
Ruud har vært en liten tur i Norge etter nedturen i Melbourne, blant annet for å sjekke hoften på Olympiatoppen. Resultatene er gode og det er dermed liten grunn til bekymring for resten av sesongen.
Mandag satte tennistalentet seg på flyet sammen med pappa/trener Christian for å reise til Tyskland. Der skal Snarøya-gutten spille Challenger-turneringen Koblenz Open.
– Sesongen er i gang, så det er bare å prøve å komme tilbake for å spille kamper igjen. Det er det jeg har trent mye for, sier Ruud til Eurosport.no, og legger til at han er klar til å riste av seg tapet i årets første Grand Slam:
– Turen ble ikke så bra som man kanskje hadde ønsket, men det kommer nye sjanser med en gang, sier han.
  • Se Ruuds første kamp etter Australian Open: Onsdag fra 11.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
(Saken fortsetter under):

Får lang French Open-oppkjøring

Koblenz ligger vest i Tyskland og er en turnering som spilles innendørs. Ruud er førsteseedet og møter Raul Brancaccio. Italieneren er ranket som nummer 488 i verden. Ruud er nummer 112 og må dermed regnes som den store favoritten.
– Det blir sikkert deilig med en turnering litt nærmere hjemmebane. Så skal jeg videre til Sør-Amerika i februar og spille litt grusstennis som kanskje er min favoritt. Det blir spennende. Jeg håper det går bra på de neste turneringene, sier han.
Vårens viktigste oppgave blir French Open. Turneringen spilles i slutten av mai i Paris.
– French Open er den neste Grand Slam-turneringen og et av mine store mål for året. Det er en stund til, så jeg har ikke tenkt altfor mye på det ennå, men man får litt oppkjøring til den ved å spille grus såpass tidlig og komme seg inn i grusformen. Jeg har spilt veldig mye hardcourt flere måneder i strekk. Jeg tror det blir deilig å få spilt litt på grus igjen, sier 20-åringen.
(Saken fortsetter under):

Må jakte poeng for å unngå rankingfall

Samtidig vet Ruud at det ligger et visst press med tanke på å plukke poeng den kommende tiden. Rankingen baserer seg på de siste 52 ukene og tennisspilleren mister derfor poengene han tjente i Australian Open i fjor.
Det er noe han har i bakhodet den kommende tiden.
– Rankingen er vår viktigste ting i tenniskarrieren. Det utgjør hvilken spiller du er. Nå mister man poeng, men det er ikke alltid lett å vite når poengene kommer inn. Plutselig spiller man bra en uke og møter en annen som spiller enda bedre, så du ikke får de poengene. Og plutselig kan du ha en uke hvor det løsner litt og du får mye poeng, forklarer Ruud.
– Det er klart at det er viktig at jeg prøver å samle litt poeng hele året. I fjor var det mer spredt jevnt utover enn året før hvor det var litt mer opp og ned. Jeg har ikke så mye fra Sør-Amerika, så det kan være en tid for meg å få tilbake litt.
Et av Ruuds kortsiktige mål kan derfor være å bli en topp 100-spiller i forkant av French Open. Det vil gjøre at han automatisk blir kvalifisert til hovedturneringen i French Open slik at han slipper å kvalifisere seg.
Nordmannens oppgjør vises på Eurosport Player og Eurosport Norge onsdag fra rundt klokken 11.30.
Se Eurosports Ruud-dokumentar her:
Tennis
Bekreftet: Casper Ruud med historisk bestenotering
2 TIMER SIDEN
Indian Wells
Går inn i historisk tung periode: – Målet er å snu den trenden
15/10/2021 PÅ 14:02