Vi har gått inn i et nytt år, og det fører også til nye muligheter for stjernene på tennishimmelen! Eurosports tenniseksperter har satt seg ned og ført opp sin rangering over de tennisspillerne de har mest tro på dette året. Det viser seg at de slettes ikke er helt enige.
Under følger ekspertenes topplister for de mannlige tennisspillerene den kommende sesongen.
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
8 TIMER SIDEN
Ola Bentzens fem favoritter:
1. Novak Djokovic
Han har fortsatt et helt rått bestenivå, og er en komplett tennisspiller på sitt beste. Om det finnes noen svakhet, så er det til tider motivasjon og innstilling det kanskje kan skorte litt på, men det er få som tukter Nole når han er på sitt beste, og jeg tror han vil være det i deler av 2021 også. Spent på hvor stor del av sesongen han greier å spille opp mot sitt beste, og tror han er revansjesugen etter fiaskoen i US Open og det knusende finaletapet på Roland Garros.
2. Rafael Nadal
Fortsatt kongen av grusen, og med normal inngang til Roland Garros vil han være den naturlige storfavoritten der i år igjen. Han har blitt flinkere til å prioritere og ta hensyn til kroppen, noe som forhåpentligvis gjør at han kan holde seg unna skader, noe som naturlig nok alltid er viktig for Nadal, som har slitt en del med skader i gjennom.
3. Dominic Thiem
Fikk sin etterlengtede 1. Grand Slam seier i US Open i fjor høst, og er en av de aller sterkeste over flere år, rett bak den suverene trioen Federer, Nadal og Djokovic. Har tidligere tapt noen Grand Slam finaler, så jeg tror det var svært viktig for han å greie å vinne den ekstremt jevne finalen mot Zverev i US Open. Neste steg for Thiem blir å greie å slå en av de tre store i en GS finale, og det er vel kanskje særlig RG han gjerne skulle greid å ta seg til topps ved å slå Rafa nettopp der. Det er jeg spent på om han greier i løpet av de neste par årene.
4. Daniil Medvedev
Den russiske bjørnen har virkelig etablert seg som en av de aller beste i verden, først gjennom siste del av sesongen 2019 med en rekke rå resultater, og nå senest i høst hvor han snudde en litt "halvveis" sesong til en meget sterk avslutning hvor han tok med seg de tunge titlene i Paris !000 og ATP sluttspillet i London. Han har særlig dominert i ATP 1000 turneringene det siste 1 1/2 årene, hvor han og Djoko har plukket de fleste av nettopp de titlene.
5. Stefanos Tsitsipas
Han tok en virkelig tung tittel på tampen av 2019 da han vant ATP sluttspillet, og har tidvis glimtet til på aller øverste nivå ved blant annet å slå Federer i Australian Open i 2019. Jeg synes han virker svært sulten på å bli best, og tror han vil fortsette å utvikle seg de neste årene. Viktig områder han må bli enda bedre går på mer stabil god serving, holde intensiteten oppe over lengre tid i kampene sine, og få enda litt bedre kontroll på temperamentet sitt. Greier han å utvikle disse områdene videre, samt utnytte sine gode egenskaper ved nettet enda oftere vil han bli svært vanskelig å slå.
Melanie Stokkes ti favoritter:
1. Dominic Thiem
Østerrikeren tok sin første Grand Slam under US Open. Jeg tror det ga han mye selvtillit og en sterk tro på at han kan vinne flere av dem. Med en enorm treningsvilje, som vi ser i hans fysikk og slagstyrke, er han godt rustet til å vinne én til i 2021.
2. Jannik Sinner
Unggutten spiller hurtig, solid og hardt. Han blir spennende å følge med på, dersom han klarer å hevde seg på sitt beste nivå mot de tre beste på toppen i 5-settere.
3. Sebastian Korda
Nadals store fan som fikk t-skjorta signert etter tapet mot idolet sitt under French Open. Korda er smidig, beveger seg godt og er god kontringsspiller. Med en finaleplass i Delray Beach, er dette en god start på sesongen allerede. Han sier han skal jobbe hardere etter tapet, og det er musikk i mine ører. Pila til Korda vil kun peke én vei, og det er oppover!
4. Hubert Hurkacz
Polakken som vant sin andre ATP tittel i Delray Beach nylig. Han har en utrolig god serve, er ballsikker og aggressiv.
5. Daniil Medvedev
Karen som ikke hadde vært på topp på lenge ellerlevert resultater, gjorde sannelig det under ATP finals i fjor. Russeren er som en vegg. Det blir spennende å se om han fortsetter der han slapp i fjor mot slutten av året.
6. Andrey Rublev
Elastisitet, bevegelighet, slagstyrke, viljestyrke og utholdenhet er toppkvaliteter som denne spilleren har. Han har bevist ved å vinne mange kamper på rad samt en rekke 5-settere i fjor, og derfor mener jeg at Rublev blir farlig i 2021-sesongen.
7. Denis Shapalov
Med en farlig god serve, «bomber» ut fra ingen steder, og ferdigheter med å komme frem til nett, blir det spennende å se om Shapalov har den siste edgen mentalt til å bryte nye barrierer i 2021.
8. Ugo Humbert
Venstrehendt og vrien å spille mot når han slår vinnere fra grunnlinjen og langt ut på kantene. Han har en utrolig «snert» i slagene sine, spiller fremtidens tennis med voldsom hurtighet og presisjon i spillet sitt!
9. Casper Ruud
Nordmannen vår som presterte sin beste sesong i fjor og nådde sin høyeste ranking hittil som nummer 25 på lista, er imponerende. Jeg tror at Casper kan fortsette å gjøre det knallbra på grusen med sin tunge og farlige forehand.
10. Novak Djokovic
Det blir spennende å se om verdenseneren er mer sulten på å vinne og har nok viljestyrke til å vinne nok en Grand Slam. Lett blir det ikke!
Tennis
Nadal åpner opp om rivalens karriereslutt: – En del av mitt liv forlot med ham
13 TIMER SIDEN
Tennis
Nominert til flere ATP-priser
I GÅR KLOKKEN 18:18