– Han skal møte en serber som heter Laslo Djere. På papiret en motstander han skal kunne slå. Casper slo jo ut Joao Sousa som var den siste rankede spilleren igjen, så det har vært veldig mange overraskelser denne turneringen. Det er ikke umulig at han vinner denne turneringen, sa Eurosports tennisekspert Christer Francke til Eurosport.no.
Ruud møtte portugisiske Joao Susa som er rangert som nummer 40 i verden, og vant til slutt med sifrene 6-3, 3-6 og 6-4. Ruud til sammenligning er rangert som nummer 135 i verden. I kvartfinalen skal han da møte langt «enklere» motstand da serbiske Laslo Djere, som er nummer 90 i verden står på motsatt side av nettet.
Indian Wells
Sikret seg seieren i Indian Wells
3 TIMER SIDEN
– Han må ta en match av gangen og se om han klarer å kopiere bragden fra 2017 og komme seg til semien. Det var jo gjennombruddet hans, det var den prestasjonen som dro han inn i søkelyset, sa Francke til Eurosport.no

Grussesongen starter

Framover spilles det flere turneringer på grus og hardt underlag som favoriserer Ruud fram mot Roland-Garros som starter i slutten av mai og er neste Grand Slam-turnering.
– Det lover bra for resten av sesongen. Nå kommer det en lang grussesong med alle disse store turneringene i Europa med blant annet Monte Carlo og Barcelona før Roland-Garros. At han er i så god form før det, lover bra, fortalte Francke.
Saken fortsetter etter videoen:
Totalt fram til Roland-Garros starter er det tolv mulige turneringer som skal foregå på grus. I tillegg til dette skal det også foregå seks turneringer på hardt underlag som Francke anseer som Ruuds to sterkeste underlag.
– Det er grus som er hans beste underlag, selv om han også veldig ofte presterer godt på «hard floor», fordi han har en god serve, fortalte Francke til Eurosport.no.

Mål om å være topp 100

Casper Ruud rykket seks plasser ned på ATP-rankingen. Dermed ligger han nå som nummer 135 i verden. Francke mener at nivåforskjellen fra nummer 137 til 78 ikke er så stort og at det handler om flyt.
– Å ligge som nummer 137 til 78 er ikke spillemessig forskjellen så stor. Det er litt mer stang inn og flyt som gjelder. Når man kommer inn i top 100 får man spille litt større turneringer og får mer poeng og prispenger.
Tidligere i år har Ruud bare vært i kvartfinalen en gang. Det var i Playford Tennis International. Den forrige Grand Slam-turneringen han spilte i var i Australia Open, men tapte i den første kvalifiseringsrunden. Siden den gang har ikke Ruud kommet seg forbi kvalifiseringen før denne turneringen noe som også har vist seg på rankingene.
– Alt han gjør nå er en bonus i forhold til hvordan han har spilt i det siste. Man skal ikke begynne å snakke om å vinne turneringen helt enda, men ingenting er umulig. Det store målet hans er jo å komme inn blant topp 100, det åpner en del dører med at det blir lettere å komme inn i turneringer, sa Eurosports ekspert Christer Francke.
Tennis
Bekreftet: Casper Ruud med historisk bestenotering
4 TIMER SIDEN
Indian Wells
Går inn i historisk tung periode: – Målet er å snu den trenden
15/10/2021 PÅ 14:02