• Se dokumentaren «Casper Ruud: Jakten på topp 100» på Eurosport Player og Eurosport Norge 18. desember 21.00
Mye har skjedd det siste året for Casper Ruud. Snarøya-gutten avsluttet sesongen som nummer 113 og har allerede røpet at han har høyere ambisjoner enn å komme blant topp 100 neste år.
Dette ble også året hvor Ruud lanserte et helt unikt samarbeid med Rafael Nadal, en av tennisverdens beste og mest profilerte spillere i historien, gjennom oppholdet på Rafa Nadal Academy by Movistar på Mallorca.
Erste Bank Open
Vrien trekning for Ruud: – Jeg frykter han litt
2 TIMER SIDEN

Ble hyllet etter Nadal-duell

De siste månedene har 19-åringen virkelig fått merke hvilke fordeler det gir å ha verdens beste grusspiller på sitt «lag».
– Det har vært veldig bra. De har veldig fint opplegg og anlegg der. Alt er helt nytt og de har laget alt akkurat slik de vil. De har et veldig godt miljø der. Jeg har hatt veldig gode treninger der, sier Ruud til Eurosport.
  • Se dokumentaren «Casper Ruud: Jakten på topp 100» på Eurosport Player og Eurosport Norge 18. desember 21.00
Denne måneden har han fått muligheten tennistalenter over hele verden drømmer om: Å trene med Nadal.
Det er ikke første gangen Ruud får sjansen til å møte spilleren som kun har Novak Djokovic foran seg på verdensrankingen, og trolig vil det skje stadig oftere.
Blant annet dukket følgende ballveksling opp underveis i en økt mellom Ruud og Nadal (saken fortsetter under):
– For et poeng, skrev akademiets offisielle Twitter-konto.

Slik er 19-åringens nye hverdag

I den nye hverdagen står det ikke på fasilitetene rundt den norske tenåringen.
På en vanlig dag har han tennistrening fra 10-12 på det moderne anlegget, deretter venter fysisk trening fra 12-13. Så tar Ruud turen hjem til huset hvor han og familien bor. Da spises det lunsj, før turen igjen går tilbake til treningssenteret med en ny økt fra 15.30 til 17.00. I etterkant er det gjerne en times tid med behandling før dagen rundes av med familien rundt middagsbordet, etterfulgt av litt Playstation-spilling eller andre måter å koble av på.
(Saken fortsetter under):

Ruuds likheter med Nadal

Tennistrener Toni Nadal, kjent som «onkel Toni» siden det er tennisstjernens onkel, er en av personene Ruud får muligheten til å jobbe med på akademiet. 57-åringen har vært svært viktig gjennom hele karrieren til «Rafa». Ruud ser flere likheter mellom onkel Toni og sin egen far og trener Christian Ruud.
– Jeg kan ikke si at onkel Toni og pappa er så altfor forskjellige. De liker å ha god intensitet og at man står på bra, sier 19-åringen, og utdyper hvorfor han trolig er godt likt i Spania:
– Jeg tror nok det er noe av grunnen til at det virker som at Toni og Rafael, jeg skal ikke si at de er fan av meg, men de liker en spiller som meg som er ung. De har fulgt litt med og sett at jeg er en som står på og ikke sluntrer unna trening og spiller med intensitet, forklarer stortalentet.
I tillegg mener Ruud at han har flere sider ved spillet sitt som man kan finne igjen hos Nadal.
– Jeg skal ikke si at jeg har lik spillestil som han, men jeg er vel en av de unge som spiller nærmest mulig han. Det er mange av de unge som spiller litt mer vilt, flatt og kommer mye på nettet. Jeg tror han synes det er gøy å ha en litt yngre versjon av seg selv på en måte. Jeg har alltid sett opp til han og prøver fortsatt å ta ting fra han. Han hjelper og spør litt når vi er på banen og kommer med hjelp og tips, sier Ruud.
Se dokumentaren «Casper Ruud: Jakten på topp 100» på Eurosport Player og Eurosport Norge 18. desember 21.00.
Tennis
Nadal kritiserer tennisens utvikling: – Kan bli stereotypisk, sier eksperten
5 TIMER SIDEN
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 PÅ 09:18