• Se Casper Ruud mot Daniel Elahi Galan i ATP 500 fra Acapulco cirka 04:30 natt til tirsdag på discovery+: Sikre deg tilgang her
Snarøya-gutten har ankommet Mexico, der skal han spille en ATP 500-turnering på hardcourt som starter natt til tirsdag.
Vanligvis ser vi trener Christian Ruud på tribunen underveis i Casper Ruuds kamper, men det kommer ikke til å være tilfellet i 22-åringens to neste turneringer.
ATP Montreal
Hjemmehåpet venter for Ruud i kvartfinalen
10 TIMER SIDEN
Det bekrefter trener, og Caspers far, Christian Ruud.
– Det er en enkel forklaring. Det er litt det at jeg har to andre jenter og kone, så har jeg levd det livet før. Det er viktig at jeg får kommet litt hjem til dem, sier Christian Ruud til Eurosport.no.

Fornøyd med erstatteren

En av grunnene til at Christian Ruud med god samvittighet kan prioritere familien i Norge av og til er samarbeidet med Rafael Nadals akademi.
De gangene han må bli hjemme erstattes han av Pedro Clar. Spanjolen jobber ved det verdenskjente akademiet.
– De er flinke på akademiet. Vi har hatt en god relasjon i to-tre år. Pedro er en flink trener vi liker veldig godt. Vi tenker ganske likt. Det er bra for Casper å ha litt pause fra pappaen sin, smiler Christian Ruud.
– Sånn har vi tenkt hele veien. Med Pedro får vi nye øyne på det, samtidig som Casper får en pause fra mitt mas og fjas hver dag. Vi føler det har funket tidligere, så da fortsetter vi med det, sier han.

Merkelig skadetendens

Ruud slet med en strekk i magen i Australian Open, men problemet er glemt når han server i gang turneringen i Mexico til uken.
Men etter det som var årets første Grand Slam-turnering var det noen dager uten spill og enda flere dager uten serving.
– Status er at skaden har leget seg fint. Han servet i fire-fem dager før han dro. Casper sa det kjentes bra ut. Det er en skade som ikke kan behandles så mye. Det var en slags rift i muskelen, så den må leges og gro, sier Christian Ruud.
– Vi har hatt fokus på det tekniske med å serve riktig og styrke opp magen, så det ikke skjer igjen. Det har vi og Marcel (da Cruz, fysioterapeut) snakket mye om. Vi følte vi tok nok dager til å lege det ordentlig. Jeg håper det er historie. Casper klaget ikke de siste dagene før han dro, sier han.
Trener Ruud understreker at det neppe er kritisk med noen dager uten trening med tanke på at sønnen uansett ville trengt litt hvile etter et hektisk program. Flere spillere, deriblant Matteo Berrettini og Alexander Zverev, slet også med tilsvarende smerter i magen under Australian Open.
– Det kjentes med mye serving på mange kamper. Mange spekulerer i om det var karanteneperioden hvor det ikke var fysioterapi. Det var 14-15 annerledes dager enn hva man er vant til, så det gjaldt flere. Eller kanskje Casper ikke har trent nok situps, smiler Christian Ruud.

Én stor forskjell skiller

Den kommende tiden er planen å spille i Acapulco og Miami. Deretter venter en tur til Mallorca for å trene på Nadals akademi. Senere skal Ruud trolig i aksjon i Monte Carlo, Barcelona, München, Madrid, Roma og Roland-Garros. Hvis 22-åringen kommer veldig langt i en av turneringene er det mulig at de står over en av de andre turneringene.
Trener Clar blir også med til Miami, men Christian Ruud vil trolig fort melde seg på igjen når grussesongen serves i gang i Europa. Likevel har han daglig kontakt med sønnen også når de er i forskjellige verdensdeler.
– Jeg snakker med Casper hver dag når han er borte. Jeg er med på å planlegge taktikk mot motstandere. Jeg snakker med Pedro og Casper hver dag, sier treneren.
De gangene Christian Ruud er med som trener for sønnen legger han spesielt merke til en ting som har forandret seg siden han selv spilte.
– Alle har et litt større apparat rundt seg. Nå har man med seg trenere og fysio for å optimalisere spillet sitt, sørge for å være skadefri og ha fysikken på plass. Vi er med på det løpet og mener selv det har gitt gode resultater, sier Ruud.
  • Turneringen i Mexico startet natt til tirsdag og vises på discovery+.
National Bank Open
Se høydepunktene: Ruud tok «en spansk en» og avanserte i Montreal
10 TIMER SIDEN
Tennis
Ruud med tips til NM-håpene: – Veldig viktig
13 TIMER SIDEN