Populære sporter
All sport
Vis alt

Tennis med flagget på brystet: Dette er Davis Cup

Jonathan Nielsen

Oppdatert 05/03/2020 klokken 15:34 GMT+1

Davis Cup er en turnering av et annet format enn det vi er vant med på ATP Touren. Her er spillerne på landslaget og og har flagget på brystet.

Casper Ruud and Viktor Durasovic

Foto: Getty Images

  • Se Casper Ruud og Viktor Durasovic i Davis Cup fredag fra 17.00 på Eurosport og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Davis Cup, en lagturnering og et slags VM. Casper Ruud (21) og Viktor Durasovic (22) er Norges representanter. De er rangert som henholddsvis nummer 36 og 337 på verdensrankingen. Førstnevnte kommer fra et tre uker langt opphold i Sør Amerika, der han spilte to finaler og tok sin og Norges første ATP-tittel.
Norge møter Barbados til play-off i Oslo til helgen. Det skal totalt spilles fem kamper, til tre sett.
– Man er avhengig av å ha flere gode spillere. Dette er ikke en turnering man vinner alene. Casper Ruud og Viktor Durasovic er de to høyest rangerte spillerne i Norge, sier Eurosports tennisekspert Christer Francke.

Stolte tradisjoner

Davis Cup er en turnering som har blitt arrangert i mange år, og har lange tradisjoner i tennisverden. Noe særeget for turneringen er at det spilles hjemme- og bortekamper.
– Det blir gjerne mer liv og trykk rundt kampene, og spillerne liker å spille for landet sitt. Det er som en landskamp, og det er stort å vinne Davis Cup, sier Francke.
Kampene skal spilles på norsk jord, i hovedstaden. Det laget som når tre seire først, er vinner av oppgjøret. Først spilles det to single-kamper, så en double-kamp. Dersom det er nødvendig, spilles det to nye single-kamper for å avgjøre oppgjøret.
– Norge er store favoritter på papiret, men det er alltid vanskelig, sier Francke.

Langvarig troféjakt

Det er dog verdt å merke seg at formatet er noe endret i år.
Norges kamp mot Barbados er en meget viktig kamp, da det kan sikre en vei til finalespillet og muligheten for trofé i 2021.
Basert på rangering og tidligere resultater, har ikke Norge muligheten til å nå finalespillet i Madrid i år. Det er likevel viktig for Norge å vinne oppgjøret mot Barbados, for å ha muligheten til finalespill neste år.
Dersom Ruud og Durasovic slår Barbados, venter et nytt oppgjør i november. Vinneren av dette oppgjøret skal spille kvalifisering i 2021. Her spilles det ett oppgjør, der vinneren er kvalifisert til finalespill og muligheten til å løfte troféet i 2021.
De tre oppgjørene som står mellom Norge og finalespillet kan man se på som en kvalifisering, og skal spilles som hjemme- og bortekamper. Selve finalespillet samler 18 lag til en turnering på ett sted, på samme måte som et VM i andre idretter. I år er finalespillet lagt til Madrid.
Sett denne?
picture

Ruud til semifinale – se høydepunktene her

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame