Casper Ruud - Khumoyun Sultanov 2-0 (6-3, 6-3), Viktor Durasovic - Denis Istomin 2-0 (6-4, 6-4)
Casper Ruud som tidligere denne uken ble ranket som den tiende beste spilleren i verden, sendte først Norge i føringen da tennisens landslagsturnering gikk av stabelen i Oslo Tennisarena fredag.
Like etter fulgte Viktor Durasovic opp med en praktoppvisning av de sjeldne da han sikret kveldens andre norske seier.
Davis Cup
Forbannet Ruud sikret norsk avansement: – Blir litt hissig utpå der
27/11/2021 KLOKKEN 17:25
– Dette tror jeg er det beste vi har sett av Viktor noen gang. Hvertfall på norsk jord, sa Discovery-ekspert Christer Francke etter å ha sett Durasovic sende Norge opp i en 2-0-ledelse.
Fredag og lørdag spiller nemlig Norge på hjemmebane mot Usbekistan, som et første hinder på veien mot kvalifisering til sluttspillet i Davis Cup neste år. Fredagens to seiere gir dermed Norge et behagelig utgangspunkt før lørdagens doublekamp og to siste singlekamper.
– Det er en bra match. Sultanov spiller til tider bedre enn det rankingen tilsier, og han får stresset meg litt der en periode, sa Casper Ruud til Discovery etter seieren over Khumoyun Sultanov (418) i fredagens åpningskamp.
Og Ruud trivdes tydelig godt med å spille på gamle trakter og tok seg tid til å rose det oppmøtte hjemmepublikummet etter seieren.
– Det var veldig gøy. Det er gøy å se at jo flere kamper vi spiller hjemme, jo flere kommer på kamp, forsatte Ruud.

– Et par ting han må jobbe med

I den første av helgens singlekamper var det usbekeren Khumoyun Sultanov som var Ruuds første motstander.
Og vår landsmann tok tidlig kontroll på kampen og gikk opp i ledelsen 3-0 i første sett. Likevel klarte Sultan å få inn et par reduseringer i løpet av det første settet, men det var aldri noen tvil om hvem som var sterkest, og Ruud vant til slutt åpningsettet på stillingen 6-3.
I det andre settet skulle det derimot bli jevnere. Usbekeren som er ranket som nummer 481 i verden, presset Ruud til flere feil og nordmannen inviterte Usbekistan litt overraskende tilbake i kampen om poengene.
Ruud halte likevel seieren i land på 6-3 i det siste settet også, og vant til slutt kampen på stillingen 2-0.
– Casper vinner fortjent, men han har et par ting han må jobbe med. Det overrasker meg litt at han inviterer inn Sultanov i kampen igjen på det andre settet der, når han hadde så kontroll i det første, sa Discovery-ekspert Christer Francke etter seieren.

Norges nummer to storspilte

Like etter Casper var det Viktor Durasovic som skulle kjempe for nye poeng for Norge. På motsatt banehalvdel ventet tidligere storspiller, Dennis Istomin, som en gang var ranket som nummer 33 i verden.
Dette så likevel ikke ut til å skremme nordmannen som leverte tennisspill av øverste hylle i den nesten fullstappede tennisarenaen i hovedstaden.
Durasovic sikret det første settet på stillingen 6-4. I det andre settet brøt 24-åringen til 3-2. Etter dette så han seg aldri tilbake!
Det endte 6-4 til Durasovic i det andre settet også, og nordmannen vant på lik linje som sin landsmann, 2-0 i sin første kamp denne helgen.
Lørdag fortsetter turneringen med doublekamp mellom Ruud/Durasovic og Sanjar Fayziev/Isotomin. Blir det norsk seier her er Norge videre til neste kvalifiseringsrunde.
Se Casper avgjøre for Norge her:

Se matchballen til Casper Ruud mot Usbekistan

Davis Cup
Norge sjanseløse mot Ukrania i dobbel: – Fortjent seier
27/11/2021 KLOKKEN 14:40
Davis Cup
Verdenstieren sendte Norge videre i Davis Cup
18/09/2021 KLOKKEN 15:42