Getty Images

Tennis med flagget på brystet: Dette er Davis Cup

Tennis med flagget på brystet: Dette er Davis Cup

05/03/2020 15:32Oppdatert 05/03/2020 15:34

Davis Cup er en turnering av et annet format enn det vi er vant med på ATP Touren. Her er spillerne på landslaget og og har flagget på brystet.

  • Se Casper Ruud og Viktor Durasovic i Davis Cup fredag fra 17.00 på Eurosport og Dplay. Sikre deg tilgang her!

Norge møter Barbados til play-off i Oslo til helgen. Det skal totalt spilles fem kamper, til tre sett.

– Man er avhengig av å ha flere gode spillere. Dette er ikke en turnering man vinner alene. Casper Ruud og Viktor Durasovic er de to høyest rangerte spillerne i Norge, sier Eurosports tennisekspert Christer Francke.

Stolte tradisjoner

Davis Cup er en turnering som har blitt arrangert i mange år, og har lange tradisjoner i tennisverden. Noe særeget for turneringen er at det spilles hjemme- og bortekamper.

– Det blir gjerne mer liv og trykk rundt kampene, og spillerne liker å spille for landet sitt. Det er som en landskamp, og det er stort å vinne Davis Cup, sier Francke.

Kampene skal spilles på norsk jord, i hovedstaden. Det laget som når tre seire først, er vinner av oppgjøret. Først spilles det to single-kamper, så en double-kamp. Dersom det er nødvendig, spilles det to nye single-kamper for å avgjøre oppgjøret.

– Norge er store favoritter på papiret, men det er alltid vanskelig, sier Francke.

Langvarig troféjakt

Det er dog verdt å merke seg at formatet er noe endret i år.

Norges kamp mot Barbados er en meget viktig kamp, da det kan sikre en vei til finalespillet og muligheten for trofé i 2021.

Basert på rangering og tidligere resultater, har ikke Norge muligheten til å nå finalespillet i Madrid i år. Det er likevel viktig for Norge å vinne oppgjøret mot Barbados, for å ha muligheten til finalespill neste år.

Dersom Ruud og Durasovic slår Barbados, venter et nytt oppgjør i november. Vinneren av dette oppgjøret skal spille kvalifisering i 2021. Her spilles det ett oppgjør, der vinneren er kvalifisert til finalespill og muligheten til å løfte troféet i 2021.

De tre oppgjørene som står mellom Norge og finalespillet kan man se på som en kvalifisering, og skal spilles som hjemme- og bortekamper. Selve finalespillet samler 18 lag til en turnering på ett sted, på samme måte som et VM i andre idretter. I år er finalespillet lagt til Madrid.

Sett denne?

Video - Ruud til semifinale – se høydepunktene her

01:09