Etter at Casper Ruud slo Alejandro Tabilo 2-0 i 2. runde, var det duket for kvartfinale mot 85.-rangerte Federico Delbonis i ATP 500-turneringen i Santiago.
De to spillerne hadde møtt hverandre to ganger tidligere før dette oppgjøret, og de begge stod med en seier hver mot hverandre før kvartfinalen på grusen i Chile.

Jevn innledning

Wimbledon
Felix Auger-Aliassime - Maxime Cressy - Wimbledon høydepunkter
8 TIMER SIDEN
Det var tydelig at argentineren hadde det søramerikanske publikummet i ryggen, for 29-åringen var for alvor på stasjonen fra første sett. Delbonis startet bra og servet feilfritt i innledningen. Casper Ruud ønsket ikke å være noe dårligere, og de to fulgte hverandre tett i det første settet.
Delbonis vartet opp med en rekke serve-ess, men argentineren leverte også flere upressede feil, noe som åpnet opp for flere muligheter for vår mann fra Snarøya. I det åttende gamet, fikk Ruud sin første mulighet for break-ball, men klarte ikke å utnytte muligheten til å gå opp til 5-3.
Argentineren, som er rangert 47 plasser lavere enn Ruud, satt press på nordmannen utover i det første settet, og ingen av de to viste tegn til å gi fra seg noe som helst.
Alt lå til rette for tie-break i det første settet, men Casper Ruud ville det annerledes. Etter en vannvittig avslutning på det siste gamet spilte nemlig nordmannen seg opp til break-ball etter en heldig nettsprett. 22-åringen gjorde ingen feil og sikret første sett med sifrene 7-5.

Tidlig break-ball

Statistikken viste tydelig at Ruud fortetter å holde den imponerende førsteserven gående i 2020, for 21-åringen fikk inn hele 75 prosent av førsteservene i det første settet.
Allerede i det fjerde gamet - i det andre settet - sikret Casper Ruud seg nok en break-ball, og denne gangen viste han ingen nåde mot den åtte år eldre motspilleren. Ruud brøt Delbonis for andre gang i kampen, og gikk opp til 3-1 i det andre settet.
Delbonis slet tidvis med servetiden, og fikk to advarselser fra dommeren, men argentineren var iskald og slo beinhardt tilbake. Søramerikaneren svarte Ruud, og utliknet fordelen nordmannen hadde opparbeidet seg etter det forrige gamet.
De to kvartfinalistene fulgte hverandre tett også i det andre settet på grusen i Chile, og i det niende gamet fikk Federico Delbonis break-ball og mulighet til å bryte Ruud for første gang i kampen. Argentineren lyktes, og fikk sjansen til å serve for settet i det tiende gamet. Den sjansen tok ikke 29-åringen vare på, da Casper Ruud nok en gang brøt 29-åringen på mesterlig vis.

Semifinale

Flere halvstygge misser av Ruud førte til at Delbonis nok en gang fikk muligheten til å bryte nordmannen, men 21-åringen fra Snarøya tok seg sammen og sikret gamet etter en meget solid serve.
På 6-5 fordel Ruud i det andre settet, kunne nordmannen avgjøre kvartfinalen. Etter en lang serve av Federico Delbonis reddet Ruud seg inn i spillet, og da argentineren bommet på en tilsynelatende enkel forehand, var seieren et faktum for Casper Ruud.
Vår mann vant dermed sin andre kamp mot Federico Delbonis, med sifrene 7-5, 7-5, og er klar for semifinalen i Santiago. Der møter Ruud den spanske veteranen Albert Ramos-Vinolas, som vant oppskriftsmessig sin kvartfinale mot brasilianske Thiago Monteiro med sifrene 6-4, 6-4.
Chileneren Christian Garín er seedet som nummer én, og favoritt til å vinne turneringen på hjemmebane. Det var nettopp Garín som slo Ruud i finalen i ATP-turneringen i Houston i 2019.
Wimbledon
Vrien motstander venter Ruud: – Veldig, veldig tøff andre runde
8 TIMER SIDEN
Wimbledon
Rasende Kyrgios videre i Wimbledon – kalte dommeren en tyster
8 TIMER SIDEN