Ruud imponerte stort tirsdag da han tok seg videre i den østerrikske ATP 250-turneringen med å slå ut spanjolen Pablo Carreno-Busta, tidligere rangert som nummer ti i verden.
I onsdagens møte med den tyske 32-åringen Bachinger innfridde Ruud favorittstempelet sitt og vant i strake sett med sifrene 6-4, 7–6 (7-3).
Australian Open
B. Krejcikova/K. Siniakova - C. Dolehide/S. Sanders - Australian Open
20 MINUTTER SIDEN
– Vi visste det ble en tøff kamp selv om det rankingmessig skilte noen plasser. Bachinger er av typen spillere som Casper tidligere har slitt mot, med at de spiller aggressivt i returene og korter ned poeng, sier far og trener Christian Ruud til NTB.
– Casper gjorde det vanskelig på slutten, men jeg er fornøyd med gjennomføringen og tiebreaket, understreker han.
Etter at 20-åringen brøt tyskerens tredje servegame blankt i det første settet, så han seg aldri tilbake og servet med sikkerhet hjem settet blankt til 6–4.
I det andre settet begynte Bachinger å serve langt dårligere, og Ruud benyttet sjansen med å bryte allerede på andre forsøk. Med to breakballer til 4–1 hadde Oslo-gutten muligheter til å på langt nær avgjøre kampen, men tyskeren sto imot og fulgte opp med å bryte Ruud ved neste anledning.
Likevel viste Ruud seg som mentalt sterkest da han brøt tilbake til 6–5 med en strålende backhand, men Bachinger hadde marginene på sin side i det avgjørende gamet. Dermed gikk settet til tiebreak.
Det vant Snarøya-gutten 7–3.
I kvartfinalen møter Ruud vinneren av østerrikske Dennis Novak, rangert som nummer 119 i verden, og Pablo Cuevas fra Uruguay. Han er rangert som nummer 53 på rankingen.
(©NTB)
Australian Open
V. Kudermetova/E. Mertens - K. Flipkens/S. Sorribes-Tormo - Australian Open
29 MINUTTER SIDEN