Det begynte ikke bra for den norske unggutten, men japanske Ito måtte til slutt gi tapt. 29 år gamle Ito er nummer 164 på ATP-rankingen – 22 plasser over Ruud.
På stillingen 1–1 i sett maktet til slutt Ruud å bryte det femte gamet i tredje sett med strålende press på Itos server. Deretter svarte han med å holde sin egen serve og gikk opp til 4–2.
Følg Laver Cup
Ruud avsluttet Laver Cup med bøtteløfting og showkamp
14 TIMER SIDEN
– Det ble seier til slutt, heldigvis. Jeg begynte litt tregt. Første game ble brutt med en gang. Jeg skal ikke skylde for mye på det, men jeg har hatt en litt lang tur og ikke den beste oppladningen, men jeg kom bedre inn i det. Jeg fikk selvtillit i andre sett, oppsummerte Ruud til NTB.
Ruud fikk en ny mulighet til å bryte Itos serve, men japaneren sikret gamet og reduserte til 3–4. Begge holdt sine neste server, før Ruud servet hjem kampen.

Uten flyt

I første sett var det lite flyt for Ruud. Han fikk sitt første servegame brutt, og 19-åringen klarte aldri å komme skikkelig i gang. Han spilte seg opp, men klarte ikke å unngå 4-6-tap. Settet varte i 59 minutter.
– Jeg ble litt skremt i første sett. Japaneren spilte bra, og Casper har en lang reise bak seg. Jeg fryktet at han var litt sliten, sa pappa Christian Ruud til Eurosport etter kampen.
Flere ganger så nordmannen oppgitt ut i lufta med Melbournes kveldssol i øynene, og andre ganger vekslet han noen blikk med sin far på tribunen.
– Spillet satt ikke helt. Og jeg hadde mange breakballer jeg ikke fikk til, sa Ruud.
I andre sett gjorde han kort prosess da han servet hjem det første gamet. Ito fulgte opp, men på 2–1 til Ruud maktet nordmannen å bryte japanerens serve etter en lang ballveksling som ga det avgjørende poenget.

Tilskuer sendt ut

Da det femte gamet skulle avgjøres, bommet Ruud på en enkel ball – til stor jubel fra en av Itos tilhengere. Det var ikke første gang i løpet av kampen, og den aktuelle tilskueren ble vist ut av arenaen.
– Det var en idiot på sidelinjen som gjorde det enda verre å holde på der ute. Jeg ble litt hissig, men prøvde å roe meg ned. Heldigvis fikk de ham ut av arenaen, sa 19-åringen.
Like etter avgjorde han gamet, før han på nytt brøt serven til japaneren. Det andre settet varte kun halvparten så lenge som det første, og Ruud sikret 6–1 på en overbevisende måte.
Siste sett gikk også til Ruud, som etter to timer og 13 minutters spill sikret seg avansement til neste kvalifiseringsrunde.
For ett år siden spilte Ruud seg fram til den tredje og avgjørende kvalifiseringsrunden til Australian Open. Håpet er at han denne gangen sikrer seg plass i hovedturneringen.
(©NTB)
(NTB/Eurosport.no)
Følg Laver Cup
Briljerer med trikseferdigheter: – Ikke oppkalt etter Maradona uten grunn
14 TIMER SIDEN
Følg Laver Cup
Her får de pokalen av legenden
16 TIMER SIDEN