Ruud tapte med settsifrene 2-6, 7-5, 6-7 (3-7). Carballés tok det første settet overlegent. Det andre settet ble jevnere. Spanjolen hadde to matchballer på stillingen 5-4, men Ruud sto imot og brøt motstanderens serve.
De to neste bruddene gikk i nordmannens favør, og han vant dermed det andre settet 7-5.
Tennis
Enorm millioninntjening for Ruud i 2022 - tjente over 1 million kroner per kamp
7 TIMER SIDEN
Det tredje og siste settet gikk til tiebreak. Der var Ruud unøyaktig på egen serve, og Carballés kunne til slutt avgjøre kampen med 7-3.
Den spanske 25-åringen er rangert som nummer 79 i verden. Ruud er på 144.-plass på ATP-rankingen.
Nordmannen har møtt Carballés ved to anledninger tidligere. Begge ganger ble det seier for Ruud. Først i fjorårets ATP 500-turnering i Rio de Janeiro og deretter i Challenger-turneringen i Sibiu samme år. Mandag holdt det derimot ikke for Snarøya-gutten.
19-åringen har manglet det lille ekstra etter glimrende prestasjoner i Roland-Garros. I Wimbledon røk han ut i 1. kvalifiseringsrunde mot Antoine Hoang.
– Jeg har fått noen dager hjemme i Norge nå, trent godt, slappet av litt og ladet batteriene. Det føles bra nå, og jeg tror dette blir en bra sommer på tennisbanen. At jeg røk tidlig ut av Wimbledon hadde jeg regnet med, og nå tror jeg at jeg har fått finpusset på et par ting som gjør meg ekstra skarp fremover, sa Ruud til VG i forkant av turneringen.
(©NTB)
Tennis
Tennisverdenen i sorg: – En farsfigur for mange
17 TIMER SIDEN
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
02/12/2022 KLOKKEN 13:54