Dagen etter at han måtte kjempe i over tre timer for å beseire formsterke Yannick Hanfmann hadde toppseedede Ruud relativt god kontroll gjennom kampen mot jevngamle Altmaier, som er rangert over 400 plasser bak ham (488.-plass mot Ruuds 62.-plass).
Altmaier brøt riktignok Ruuds serve i kampens aller første game, men Ruud brøt blankt tilbake til 1-1 og tok kommandoen da han brøt igjen til 4-2. Han servet hjem settet etter tre kvarters spill på grusen. Han trengte tre settballer for å avgjøre.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
EN DAG SIDEN
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under:
I neste sett brøt Ruud blankt til 1-0-ledelse, men Altmaier ville ikke gi seg og brøt tilbake til 2-2. Nok en gang slo nordmannen tilbake umiddelbart og brøt tyskerens serve til ledelse 3-2.
Fortsatt ville ikke Altmaier gi seg, og han brøt til 4-4 ved hjelp av noen dommeravgjørelser Ruud var tydelig frustrert over. «Helt latterlig», ropte han etter at en ball ble dømt ut.
Da han brøt til 6-5, hadde ikke motstanderen noe svar, og Ruud omsatte sin annen matchball i seier etter drøyt halvannen times spill.
Motstander i kvartfinalen blir brasilianeren Thiago Monteiro, som Ruud har slått flere ganger tidligere. Han vant i strake sett både i ATP-turneringen i São Paulo i år, i Roland-Garros-kvalifiseringen i fjor og i kvartfinalen i en ATP-turnering i Rio de Janeiro i 2017.
Monteiro, som er nummer 113 på ATP-rankingen og 6.-seedet i turneringen i Braunschweig, slo Gianluca Mager i tre sett tidligere onsdag.
(©NTB)
Sett denne?
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
I GÅR KLOKKEN 10:40
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
I GÅR KLOKKEN 14:59