Ruud tapte mot Felix Auger-Aliassime i 1. runde av tennisturneringen Miami Open torsdag kveld norsk tid.
Ruud åpnet forrykende, men tapte til slutt 6-3, 1-6, 2-6 mot spilleren som er rangert som verdens 57. beste spiller. Nordmannen er på sin side nummer 98 på den siste verdensrankingen.

Roland-Garros

Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
I GÅR PÅ 09:18
Dersom han holder denne plassen noen uker til, vil han være sikret direkte plass i Grand Slam-turneringen Roland-Garros i juni.
– Det vil helt klart være et høydepunkt for sesongen å skulle klare det for første gang uten å måtte kvalifisere meg, sier Ruud til NTB etter kampen mot Auger-Aliassime.
20-åringen har klatret jevnt og trutt på verdensrankingen fra en 130. plass i september i fjor til han denne måneden tok steget opp blant de 100 beste.
Mens vinteren og våren har vært preget av turneringer på hard court, står nå grussesongen for døren.
– Grus er nok der jeg trives best og der jeg har de beste resultatene og der jeg kan spille tungt med forehand. Så jeg har mye å glede meg til framover, sier han, og sikter blant annet til den kjente grusturneringen i Paris.

Hoften bedre

Casper Ruud har vært en del av det kjente Nadal-akademiet på Mallorca siden i fjor sommer. Han berømmer den oppfølgingen han får der og mener det har gjort ham til en bedre tennisspiller.
– Jeg er veldig fornøyd med det samarbeidet, det har vært mye å hente der og mye å lære, sier Ruud.
Snarøya-spilleren sier til NTB at hoften han har slitt med de siste månedene blir stadig bedre.
– I sju turneringer på sju uker har jeg ikke hatt mye vondt i den. Den har ikke satt meg tilbake den siste tiden. Jeg har gjort noen gode øvelser og når jeg nå får en litt roligere periode og mer behandling, kommer den til å bli bra, sier Ruud.
(©NTB)
Tennis
Passerte «tidenes beste»: – Burde få ganske store overskrifter
19/10/2021 PÅ 09:38
Tennis
Australian Open kan gå uten verdenseneren
19/10/2021 PÅ 09:11