Manager Venke Aure bekrefter endringene overfor Eurosport.no.
Kontrakten med IMG gikk ut 31.12.2018. Management-giganten er blant annet kjent for å ha flere store tennisstjerner i stallen.
Erste Bank Open
Se høydepunktene: Ruud videre etter to strake sett
3 TIMER SIDEN
Casper Ruud signerte en kontrakt med agentselskapet da han var ranket som verdens beste juniorspiller i 2016. IMG bidro blant annet med wildcards, altså å gi Ruud sjansen i store turneringer han ellers ikke ville hatt mulighet til å spille i.
Hvis Ruud kommer seg inn blant topp 100, vil han automatisk være kvalifisert til Grand Slam-turneringene og slippe kvalifisering. I øyeblikket er han ranket som nummer 111 i verden.
– Når vi nå kom til selve fornyelsen, følte jeg at IMG ikke var en nødvendighet lenger. De siste få wildcardsene Casper eventuelt skulle trenge, får han skaffe med å komme seg høyere opp på rankingen rett og slett, sier manager Aure til Eurosport.no.
Aure har jobbet med Ruud siden 2012 og startet blant annet innsamlinger for å støtte det da svært unge tennistalentet. Det ble starten på det som i dag er Team Casper.
(Saken fortsetter under):

Tett dialog med Nadals manager

IMG har de siste to årene hatt ansvaret for Casper ute i verden, mens Aure har hatt ansvaret i Norge – kombinert med ansvar som merkevarebygging, media og samarbeidspartnere.
– Jeg hadde ikke lenger lyst til å dele med IMG, og Casper ga meg den tilliten og valgte IMG bort. Dette er selvfølgelig noe jeg setter meget stor pris på og håper jeg kan levere en god jobb. Det er veldig få kvinnelige managere i tennisverden, så det i seg selv er også motiverende for meg, sier Aure til Eurosport.no.
I 2018 landet Ruud en avtale med Rafael Nadals akademi på Mallorca som Snarøya-gutten og familien nå har flyttet til. Dette åpner for at Aure kan holde tett dialog med Nadals manager Carlos Costa, noe hun mener er motiverende.
– Han har de siste månedene vært klar over at dette ville bli en realitet og gitt meg masse gode råd på veien. Jeg har fått en tett og god dialog med han. Han er veldig hjelpsom og har ved flere anledninger gitt gode skussmål over hvordan Team Casper opererer, sier Aure.
(Saken fortsetter under):

Ekspert om endringen: – Positivt

Eurosports tennisekspert Christer Francke er positiv til endringen med Aure og mener det er et riktig valg for Norges beste tennisspiller.
– Jeg tror det kan være positivt for Casper å ha en som er mye tettere på og som selvfølgelig ikke tar en så stor del av kaken som IMG gjør av sponsorinntekter og avtaler, sier Francke.
Han mener det var riktig å inngå avtalen med IMG i 2016, men viser til at man nå også har gode ressurser i Nadal-akademiet.
– IMG har hjulpet Casper ganske mye med å skaffe wildcards til mange turneringer som har vært med på å gi gjennombruddet. Han skal være fornøyd med å ha hatt de på sin side. Jeg tipper han fikk en ganske bra avtale, sier Francke.
Ruud røk tirsdag ut av 1. runde-kvalifiserigen til Australian Open. Etter kampen åpnet han seg om en ukjent skadeproblematikk.
Erste Bank Open
Øker forspranget til konkurrent: – Jeg må fokusere på mitt eget
4 TIMER SIDEN
Erste Bank Open
Ruud tok grep før sesongavslutningen: – Mye som står på spill
EN DAG SIDEN