Galán fikk en god start på første sett og ledet 3-1 etter å ha brutt det andre servegamet til Ruud. Colombianeren lå foran 5-3 da nordmannen begynte opphentingen ved å bryte Galáns serve to ganger – i tillegg til å forsvare sin egen serve – og sikre seg seier i settet.
I andre sett tok spillerne hvert sitt game før Ruud igjen brøt motspillerens serve og med det fikk et lite overtak. En medisinsk timeout fra Galáns side ga dem en kort pause før kampen fortsatte. Et nytt brudd ga Ruud ledelsen 5-2 før det som skulle bli hans siste servegame i kampen.

Møter chilener

Erste Bank Open
Vrien trekning for Ruud: – Jeg frykter han litt
3 TIMER SIDEN
Turneringen i Houston spilles på grus, og Ruud – som for tiden er nummer 95 på ATP-rankingen – hadde slått 241.-rangerte Galán på dette underlaget før, nærmere bestemt i kvalifiseringen til Roland-Garros i fjor.
Ruud møter Christian Garin fra Chile i finalen, som er Ruuds første i en ATP-turnering. Garin slo amerikanske Sam Querrey i to strake sett i den andre semifinalen lørdag. Den chilenske 22-åringen er nummer 73 på ATP-rankingen.

To blad Ruud

Lørdagens kamp mot Galán var andre gang Ruud spilte semifinale i en ATP 250-turnering, ifølge Tennis-Norge. Forrige gang var i São Paulo i fjor, men den matchen endte i tap. I 2017 kom han til semifinale i en ATP 500-turnering i Rio.
Forrige gang en nordmann kom til finalen på ATP-nivå var i 1995. Da var det Ruuds far, Christian Ruud, som spilte finale i World Series i svenske Båstad, skriver Tennis-Norge. Ruud senior tapte den gangen, så med seier i Houston, kan Casper Ruud bli den første i familien med en ATP-tittel under beltet.
(©NTB)
Tennis
Nadal kritiserer tennisens utvikling: – Kan bli stereotypisk, sier eksperten
6 TIMER SIDEN
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 PÅ 09:18