Scanpix

Casper Ruud finaleklar i ATP-turneringen i Houston

Casper Ruud finaleklar i ATP-turneringen i Houston
Av Eurosport

14/04/2019 10:39Oppdatert 14/04/2019 10:41

Casper Ruud gikk til finalen i ATP-turneringen i Houston etter å ha vunnet 7-5, 6-2 i semifinalen mot Daniel Elahi Galán fra Colombia.

Galán fikk en god start på første sett og ledet 3-1 etter å ha brutt det andre servegamet til Ruud. Colombianeren lå foran 5-3 da nordmannen begynte opphentingen ved å bryte Galáns serve to ganger – i tillegg til å forsvare sin egen serve – og sikre seg seier i settet.

I andre sett tok spillerne hvert sitt game før Ruud igjen brøt motspillerens serve og med det fikk et lite overtak. En medisinsk timeout fra Galáns side ga dem en kort pause før kampen fortsatte. Et nytt brudd ga Ruud ledelsen 5-2 før det som skulle bli hans siste servegame i kampen.

Møter chilener

Turneringen i Houston spilles på grus, og Ruud – som for tiden er nummer 95 på ATP-rankingen – hadde slått 241.-rangerte Galán på dette underlaget før, nærmere bestemt i kvalifiseringen til Roland-Garros i fjor.

Ruud møter Christian Garin fra Chile i finalen, som er Ruuds første i en ATP-turnering. Garin slo amerikanske Sam Querrey i to strake sett i den andre semifinalen lørdag. Den chilenske 22-åringen er nummer 73 på ATP-rankingen.

To blad Ruud

Lørdagens kamp mot Galán var andre gang Ruud spilte semifinale i en ATP 250-turnering, ifølge Tennis-Norge. Forrige gang var i São Paulo i fjor, men den matchen endte i tap. I 2017 kom han til semifinale i en ATP 500-turnering i Rio.

(©NTB)

Video - Slik skal Ruud slå tilbake etter Australian Open

02:07
0
0