Tennis

Casper Ruud nærmer seg farens rekord – klatrer på ATP-ranking

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Casper Ruud

Foto: Getty Images

AvEurosport
13/01/2020 på 11:30 | Oppdatert 13/01/2020 på 11:37

Casper Ruud er for første gang inne blant de 50 beste tennisspillerne i verden. På den ferske ATP-rankingen ligger 21-åringen på 46.-plass, syv plasser opp fra forrige rangering.

Dermed har Snarøya-gutten gjort et byks på sju plasser fra forrige uke. Hoppet kommer som følge av fremragende spill i ATP Cup i forrige uke.

Der slo Ruud tennistopper som John Isner og Fabio Fognini, ranket som nummer 19 og 12 i verden. Nordmannen holdt også nivået til femterangerte Danijl Medvedev fra Russland til tross for tap i strake sett.

Tennis

Måtte avgjøres på supertiebreak: – Han er i ferd med å finne matchformen

FOR EIN DAG SIDAN

Casper Ruud bikket topp 100 på verdensrankingen i mars i fjor. Nå begynner han for alvor å nærme seg faren Christian Ruud, som på sitt beste var oppe på 39.-plass i velmaktsdagene i 1995.

– Han har spilt sin beste hardcourt-tennis. Han har slått to toppspillere og yppet seg mot Medvedev, som er en ener på hardcourt. Serven hans er bra, backhanden er god, og han fortsetter med sin gode forehand, sa faren og treneren Christian Ruud til NTB om sønnens innsats i forrige ukes ATP-turnering.

Casper Ruud tapte mandag 1–2 i sett mot franske Ugo Humbert i en ATP 250-turnering i Auckland. Med tidlig exit på New Zealand setter Ruud kursen mot Melbourne og Australian Open.

Den turneringen starter 20. januar.

For ett år siden ble 21-åringen utslått i kvalifiseringen til Australian Open. Denne gang går han direkte inn i hovedrunden i sesongens første Grand Slam-turnering.

(©NTB)

Sett denne?

Ruud etter tapet: – Litt bittert når man taper på målstreken

00:03:07

Tennis

Nytt tap for Ruud – Struff ble for sterk

I GÅR PÅ 15:38
Tennis

Tennisstjerne ut mot Ruuds overmann: – De festet som poteter under en pandemi

08/07/2020 PÅ 09:26
Relatert
Tennis
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen