Getty Images

Casper Ruud nærmer seg farens rekord – klatrer på ATP-ranking

Casper Ruud nærmer seg farens rekord – klatrer på ATP-ranking
Av Eurosport

13/01/2020 12:30Oppdatert 13/01/2020 12:37

Casper Ruud er for første gang inne blant de 50 beste tennisspillerne i verden. På den ferske ATP-rankingen ligger 21-åringen på 46.-plass, syv plasser opp fra forrige rangering.

Dermed har Snarøya-gutten gjort et byks på sju plasser fra forrige uke. Hoppet kommer som følge av fremragende spill i ATP Cup i forrige uke.

Der slo Ruud tennistopper som John Isner og Fabio Fognini, ranket som nummer 19 og 12 i verden. Nordmannen holdt også nivået til femterangerte Danijl Medvedev fra Russland til tross for tap i strake sett.

Casper Ruud bikket topp 100 på verdensrankingen i mars i fjor. Nå begynner han for alvor å nærme seg faren Christian Ruud, som på sitt beste var oppe på 39.-plass i velmaktsdagene i 1995.

– Han har spilt sin beste hardcourt-tennis. Han har slått to toppspillere og yppet seg mot Medvedev, som er en ener på hardcourt. Serven hans er bra, backhanden er god, og han fortsetter med sin gode forehand, sa faren og treneren Christian Ruud til NTB om sønnens innsats i forrige ukes ATP-turnering.

Casper Ruud tapte mandag 1–2 i sett mot franske Ugo Humbert i en ATP 250-turnering i Auckland. Med tidlig exit på New Zealand setter Ruud kursen mot Melbourne og Australian Open.

Den turneringen starter 20. januar.

For ett år siden ble 21-åringen utslått i kvalifiseringen til Australian Open. Denne gang går han direkte inn i hovedrunden i sesongens første Grand Slam-turnering.

(©NTB)

Sett denne?

Video - Ruud etter tapet: – Litt bittert når man taper på målstreken

03:07