Geneve, Bastad, Gstaad, Kitzbühel og sist San Diego.
Det er alle byene hvor Casper Ruud har triumfert i 2021. Fem titler, fire på grus, den siste på hardcourt. Ingen har vunnet flere titler enn 22-åringen fra Snarøya.
BNP Paribas Open
Ruud fortsatte seiersrekken: – En maktdemonstrasjon
09/10/2021 KLOKKEN 22:23
– Det føles veldig godt. Det har vært surrealistisk egentlig. Nå vet jeg at jeg kan vinne flere turneringer hvis jeg gjør det bra, sier Ruud som så langt i år har spilt inn snaue 1.4 millioner dollar.
De fem finalene, hans gode seiersstatistikk med 47 seire på 59 forsøk har også løftet rangeringen hans. Ved utgangen av 2020 var Casper Ruud rangert som nummer 27 i verden. Nå er han topp ti. Selv hadde han ikke sett for seg at det skulle gå så bra.
– Før sesongen trodde jeg nok ikke at jeg kom til å vinne fem turneringer, selv om jeg selvsagt ønsket å gjøre det så bra som mulig, sier han videre.
Men seirene har gjort at han selv har mye selvtillit.
– I år har jeg gått fra å være en spiller som har vunnet én gang, til å bli en som kan vinne flere turneringer på et år. Det er det tøffeste du gjør i denne idretten, sier Ruud til Discovery fra USA.
LES OGSÅ: Tror Ruud når ny milepæl i storturnering

Hevet nivået på hardcourt

Denne helgen er det ATP Masters som venter. Ruud slipper å spille første runde i Indian Wells og åpner trolig en gang inn mot helga. Turneringen går på hardcourt, slik som det også var i San Diego. Et underlag grusspesialisten har tatt store steg på.
– Hurtigheten på hardcourt varierer litt fra bane til bane. Et veldig raskt underlag er kanskje ikke jeg veldig komfortabel med. I San Diego var det ikke så raskt, og det passet meg godt hvor ballen fikk høy sprett. Da gikk det an å spille de toppspinnslagene som jeg liker å gjøre, forklarer Ruud om underlaget.
Den observante seer har nok sett at Ruud har blitt bedre på hardcourten, og det har hovedpersonen merket selv også.
– Resultatene har blitt bedre og bedre, og det var deilig å få første seier der. Det er jo ikke slik at jeg ikke liker å spille på hardcourt, forklarer 22-åringen.
På tross av bedringen på hardcourt, er det grus han har hatt fokus på gjennom sesongen, for etter at han valgte å ikke dra til OL la Ruud seg i hardtrening.
– Jeg valgte å bli i Europa å trene på grus. Jeg ville revansjere meg, og trente godt, og så begynte det å gå min vei, sier Ruud videre.
At det begynte å gå hans vei er ingen underdrivelse. 18. juli jublet han for turneringsseier i svenske Bastad, så gjorde han rent bord i Gstaad i Sveits, før han dagen etterpå startet den tredje seieren som endte med seier på tre uker.
Tre uker, tre turneringer, tre finaleseire.

Spår semifinale på Ruud

Nå venter Indian Wells hvor Ruud er sjetteseedet, og skal møte Roberto Carballes Baena i 2. runde. Tennisekspert Francke tror Ruud kan hevde seg.
– Det går mot Andrey Rublev i kvartfinalen og Daniil Medvedev i semien, men det er ingen enkle kamper i en Masters 1000-turnering. Det spilles kamper stort sett hver dag, så det er lite pause, sier Francke før han ofrtsetter– Jeg blir ikke forundret om Casper kommer seg til en semifinale, sier tenniseksperten.
Også ekspertkollega Ola Bentzen har troen på en semifinale for vår mann.
– Jeg tror det er helt realistisk med en ny kvartfinale, eller en semifinale for første gang på hardcourt i en sånn turnering, sa Berntzen til Discovery tidligere denne uken.
BNP Paribas Open
Gikk mot sjokkseier – så våknet den argentinske storfavoritten
09/10/2021 KLOKKEN 20:58
BNP Paribas Open
Lettet Murray: – Kan du tro det?
08/10/2021 KLOKKEN 16:07