Det var i begynnelsen av november at Peng Shuai, tidligere rangert som verdens beste spiller i double, la ut en post på det kinesiske sosiale mediet Weibo der hun anklaget Zhang Gaoli (75) for seksuelle overgrep.
Gaoli har tidligere vært vise-statsminister i Kina. Ifølge Shuai skal han ha tvunget henne til sex for flere år siden, skriver Reuters.
Ifølge nyhetsbyrået ble posten slettet i løpet av få timer.
Tennis
Enorm millioninntjening for Ruud i 2022 - tjente over 1 million kroner per kamp
7 TIMER SIDEN
Borte var også Peng Shuai. Den tidligere tennisstjernen er ikke sett eller hørt siden hun kom med anklagene, ifølge The Guardian.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Ruud med imponerende forestilling mot Djokovic

– Sjokkerende

Saken har naturligvis fått mye oppmerksomhet i tennissverden. Flere kollegaer av Shuai har uttrykt sin bekymring. Blant dem Novak Djokovic etter hans seier mot Casper Ruud.
– Jeg har ikke mye informasjon om det, men jeg hørte om det for en ukes tid siden. For å være ærlig så er det sjokkerende at hun er savnet, spesielt fordi det er en som jeg har sett på touren ganske ofte de siste åra. Det er ikke så mye annet å si enn at jeg håper hun blir funnet og har det bra. Det er forferdelig. Jeg kan forestille meg hvordan familien hennes har det, sa Djokovic under en pressekonferanse mandag.
– Jeg har kjent Peng siden hun var 14 år. Vi burde alle være bekymret. Dette er alvorlig, hvor er hun? Er hun trygg? Vi setter pris på all informasjon, skrev tidligere verdensener Chris Evert på Twitter.
Nicolas Mahut, tidligere verdensener i doubletennis på herrsiden, har også uttalt seg.
– Det faktum at Peng Shuai er forsvunnet, er ikke bare WTAs problem. Vi er alle bekymret, skrev Mahut på Twitter.

Krever grundig etterforskning

Women's Tennis Association, også kjent som WTA, skrev i en uttalelse nylig at de er dypt bekymret.
– Peng Shuai og alle andre kvinner fortjener å bli hørt, ikke sensurert. Hennes anklage om en kinesisk leder innblandet seksuelle overgrep, må behandles ytterst seriøst. I alle samfunn så bør den type påstått oppførsel etterforskes, ikke aksepteres eller ignoreres. Vi applauderer Shuai for hennes bemerkelsesverdige mot og styrke til å stå frem. Kvinner rundt omkring i hele verden bruker stemmene sine slik at urett kan bli rettet opp, heter i det uttalelsen signert WTA-leder Steve Simon.
– Vi forventer at saken blir håndert på en ordentlig måte. Det betyr at alle anklager må etterforskes grundig, rettferdig, åpent og uten sensur, står det videre.
Ifølge Reuters hadde saker med en emneknagg av Peng Shuais navn over 20 millioner visninger på Weibo forrige uke. Men så ble postene raskt slettet, og senere ga søkene på tennisspillerens navn ingen svar i det sosiale mediet.
Saken fortsetter under videoen.

Dette sa Ruud etter tapet for Djokovic

Truer med boikott

Når det gjelder forsvinningen av Shuai, skal WTA ha fått opplyst av flere kilder, deriblant Det kinesiske tennisforbundet (CTA), at hun er «trygg og utenfor fysisk fare».
WTA-leder Steve Simon sa imidlertid til The New York Times at ingen tilknyttet WTA, det være spillere eller myndighetspersoner, selv har kunnet bekrefte dette.
– Etter hva jeg vet så oppholder hun seg i Beijing i Kina, men jeg kan ikke bekrefte dette fordi jeg har ikke snakket direkte med henne, sa Simon.
Han varsler konsekvenser hvis ikke deres krav om etterforskning opprettholdes. Det kan i så fall bety en boikott av Kina som turneringssted.
Peng Shuais forrige tenniskamp var i Qatar i slutten av februar 2020. Siden koronautbruddet har hun ikke konkurrert i WTA-sammenheng.
Tennis
Tennisverdenen i sorg: – En farsfigur for mange
17 TIMER SIDEN
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
02/12/2022 KLOKKEN 13:54