Smittetilfellet stammer fra hotellet Grand Hyatt i Melbourne. Det er et av flere hoteller der de involverte i turneringen skal oppholde seg for å gjennomføre en pålagt 14 dagers karantene ved ankomst til Australia.
Gjennomføringen av oppvarmingsturneringene i Grand Slam-turneringen blir påvirket av smitteverntiltaket, bekrefter arrangøren onsdag. Spillerne vil kunne gjenoppta kampaktiviteten etter å ha avlagt en negativ test.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 PÅ 09:18
Grand Hyatt er hotellet Casper Ruud bodde på da han gjennomføre karantene, men nordmannen flyttet ut etter de 14 dagene var omme. Det kan manager Venke Aure bekrefte overfor Eurosport.
De hørte rykter om en positiv test rett før de la seg, men de har ikke fått noen offisiell beskjed. Nå sover de, så vi vet mer om noen timer, sier hun.
Eurosports tenniskommentator Ola Bentzen sukker og blir umiddelbart bekymret når han får høre om nyheten.
– Det første jeg tenker er at det virker veldig dramatisk. De levde på en hårfin balanse på at det skulle komme i gang i utgangspunktet. Dette kan bli ordentlig vanskelig å håndtere, sier han.
– Jeg tror det fortsatt er mulig å få gjennomført turneringen. Uten at jeg er noen ekspert på smittevern. Så lenge det ikke sprer seg ytterligere. Det var jo lignende tilfeller i USA med positive tester i høst, men de klarte å gjennomføre da. Så vi får håpe det kan skje nå også.
Han påpeker at premissene for de ulike utøverne allerede har vært svært ulike, da enkelte spillere har kommet fra strenge karantener og blitt hindret i å trene, mens andre har kunne trene og spille i mye større grad foran Australian Open.
– Dette kan potensielt være med å gjøre premissene enda mer ulike for de forskjellige utøverne, sier Bentzen og fortsetter:
– De var skeive fra før, og nå ser det enda mer skummelt ut. Turneringen bør jo være fair, så alle bør jo egentlig ha det samme utgangspunktet. Vi får se hvordan de håndterer det og hvor mange som ender med å måtte sitte på hotellrommet.
Delstatsministeren i Victoria, Daniel Andrews, sier at han ikke tror situasjonen vil påvirke gjennomføringen av Australian Open. Turneringen starter mandag.
Overfor australske 9news bekrefter testsjef i delstaten Victoria Jeroen Weimar at de er i pågående dialog med mannen som testet positivt, slik at de kan spore eventuell videre smitte.
– Vi snakker med han om bevegelsene han har gjort de siste døgnene og hvem han har vært i kontakt med, så får vi en oversikt over hvilke kontaktflater han har vært nær og personer vi bør varsle, forteller han til den australske nettavisen.
(EUROSPORT/NTB)
Australian Open
Fortalte rørende Djokovic-historie
21/02/2021 PÅ 11:36
Australian Open
Se høydepunktene: Djokovic slo Medvedev etter strake sett
21/02/2021 PÅ 10:59