• Se Victoria Azarenka og resten av tennisstjerne i Australian Open fra 8. februar på discovery+. Sikre deg tilgang her!
Victoria Azarenka har all tid i verden til å klekke ut en plan i forkant av årets Australian Open. I likhet med 72 andre tennisspillere sitter Azarenka i karantene «Down under», der hun stort sett kun får lov til å bevege seg utenfor hotellrommet når hun skal trene.
Karantenen gjennomføres i forkant av Australian Open som starter 8. februar.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 KLOKKEN 09:18
– Karantenen har ikke vært noen artig opplevelse, og jeg kan ærlig talt ikke si at det er noe jeg har lyst til å gjøre mer i karrieren. Når det er sagt, så er det sånn det er. Det er en del av den utfordringen vi står midt oppi, og vi er nødt til å forholde oss til det, forteller Azarenka til Eurosport.

Delte innlegg

Det var i et innlegg på Twitter at Victoria Azarenka først delte sine tanker om det å sitte i karantene i Australia. I det lengre notatet forklarte hviterusseren blant annet at det har vært svært tøft å sitte inne i 14 dager, men ønsket samtidig å takke alle de som gjør det mulig å gjennomføre turneringene i Australia.
Se tweeten her:
– Da jeg skrev brevet til tennisverden i forrige uke, kjente jeg at det var viktig å dele følelsene mine og sette ord det jeg følte. Jeg har kjent på at ting har gått litt ut av kontroll, men jeg vet samtidig at dette er en veldig følelseladet tid for veldig mange. Så for min del var brevet en måte for meg å adressere et viktig budskap til folk jeg vanligvis ikke har kontakt med, forteller Azarenka videre.
– Karantenetilværelsen har også gitt meg en god dose kreativitet som jeg har brukt godt. Jeg har fått en rekke nye ideer til de prosjektene jeg har ved siden av tennisen, som blant annet en ny podcast i samarbeid med WTA.
Saken fortsetter under videoen.

Bli med på innsiden: Slik er Casper Ruuds hverdag

– En styrke i å vise svakhet

Victoria Azarenka er også tydelig på at det å være en kjent idrettspersonlighet har hatt påvirkning på det mentale på flere områder.
– Alle har en historie knyttet til det å overvinne utfordringer, og det tror jeg er en viktig faktor for å koble mennesker sammen. I idrett tror jeg derimot at nettopp det aspektet er ganske beskyttet, og spesielt media kan skape utfordringer for idrettsutøvere, spesielt knyttet opp mot det å finne sitt sanne jeg. Man blir alltid dømt, både på og utenfor banen, og jeg synes ikke det er store nok muligheter til å snakke om hvordan ting faktisk er, sier en åpen Azarenka til Eurosport.
Hviterusseren fortsetter:
– Det å vise svakhet er et godt eksempel på dette. Det kan være vanskelig å si at «jeg noen ganger er redd for å gå ut og spille» fordi man ikke ønsker å vise svakhet, men det trenger ikke å bety at motstanderen din ikke føler det samme. Noen ganger er det en viss styrke i å vise svakhet, og innrømme det for seg selv og andre rundt.

– Jeg tror vi alle er vant til en annerledes verden

Til tross for at koronaperioden har vært tøff å håndtere for Azarenka, tar hun også med seg flere positive opplevelser fra det siste året – noe hun tror andre også kan kjenne på.
– Jeg tror det har vært uungåelig at koronasituasjonen ikke har fått flere til å se seg selv i speilet. Vi har vært nødt til å endre på vanene våre og tilpasse oss på en helt ny måte, sier 31-åringen.
Grand Slam-vinneren ser fram til at den kommende sesongen begynner, og at 2021 blir hakket annerledes enn 2020.
– Det blir veldig spesielt å begynne å spille på en mer eller mindre normal måte i Australian Open. Det er veldig lenge siden jeg har opplevd noe av de samme, og egentlig er jeg litt usikker på hva som er normalen lenger. Jeg tror vi alle er vant til en annerledes verden akkurat nå.
Australian Open
Fortalte rørende Djokovic-historie
21/02/2021 KLOKKEN 11:36
Australian Open
Se høydepunktene: Djokovic slo Medvedev etter strake sett
21/02/2021 KLOKKEN 10:59