Det var Andrej Rublev som gikk seirende ut av kampen mot spanske Feliciano Lopez i den tredje runden av Australian Open. Dermed er det han som blir Casper Ruuds neste motstander i Grand Slam-turneringen.
Russeren er ubeseiret så langt i 2021 og ranket som nummer åtte i verden, men 23-åringen tar ikke lett på den kommende kampen mot Ruud.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 KLOKKEN 09:18
– Det kommer til å bli tøft. Det kommer til å bli en fysisk kamp, fordi han har stor fysisk styrke. Han løper mye, og bruker virkelig forehanden sin hardt, sa Rublev om sin norske motstander.
Ruud tok seg videre da han vant sin tredjerunde-kamp mot Radu Albot natt til lørdag, og skal spille fjerde runde i en Grand Slam-turnering for første gang.
Se hva Casper Ruud sa etter nattens seier (Artikkelen fortsetter under videoen):

Ruud etter bragden: – Spiller akkurat slik jeg skal

På spørsmål om hvem han ønsket som motstander av Lopez og Rublev svarte Ruud følgende.
– Det er vanskelig å si, begge to er veldig gode hardcourt-spillere. Rublev har jo nærmest spilt feilfritt det siste halve året, så han blir en tøff motstander uansett, sa Ruud. Jeg skal gjøre det jeg kan nå for å restituere, og så prøve å se litt på kampen. Nå har jeg en god anledning til å se på matchen og prøve å legge opp en taktikk, Sa Ruud.
Nå er det altså klart at det er russeren som venter i neste runde. De to har møtt hverandre i kamp to ganger tidligere, begge gangene har det endt med russisk seier.
Det gjør ikke at Team Ruud har gitt opp håpet om videre avansement i Australian Open.
– Rublev har vært veldig god her nede. Det blir bare gøy, Casper har møtt han noen ganger før, og nå får han sjansen til å møte han i en 4. runde i Grand Slam. Han er ikke uslåelig. Casper har yppet seg litt et par ganger, og tapt i et par jevne tre-settere. Vi har ikke tapt den kampen på forhånd, sier pappa og trener, Christian Ruud om russeren til Eurosport.
Se høydepunktene fra Ruuds seier:

Se høydepunktene: Første nordmann til 4. runde siden 1997

(Eurosport/NTB).
Australian Open
Fortalte rørende Djokovic-historie
21/02/2021 KLOKKEN 11:36
Australian Open
Se høydepunktene: Djokovic slo Medvedev etter strake sett
21/02/2021 KLOKKEN 10:59