I sin hittil korte karriere er det ikke å legge skjul på at Casper Ruud har fått på seg et rykte som en grusspesialist.
Den beskrivelsen plager ikke 22-åringen, men han er overbevist om at ryktet har mer å gjøre med tilfeldigheter enn ferdigheter.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 KLOKKEN 09:18
– Jeg føler ikke at jeg er en dårlig hardcourt-spiller i det hele tatt. Jeg har bare ikke fått kommet meg over edgen og vunnet store kamper på det underlaget, sier Ruud til Eurosport.

– Mindre forskjell enn folk tror

Nordmannen har sine beste resultater fra grusturneringer. Den første seieren i en ATP-turnering tok han da han slo Pedro Sousa på «favorittunderlaget» i finalen av Argentina Open for et år siden.
Det betyr ikke at han ikke kan gjøre det samme på hardcourt, i følge Ruud selv.
– Jeg føler at jeg har tapt mange jevne kamper på hardcourt mot gode spillere. I den siste turneringen i fjor tapte jeg 7-6 i avgjørende sett, mot en spiller som endte opp med å gå til kvartfinalen. Jeg har levert gode hardcourt-kamper, men jeg har ikke helt klart å dra seieren i land, sier nordmannen.
Ruud beskriver skiftet mellom å spille på de ulike underlagene som en av utfordringene med idretten, men han tror ikke forskjellen er så stor som vanlige folk ser for seg.
– Det er nok litt forskjell på hardcourt og grus,men jeg føler at den er litt mindre enn folk tror. Det er bare det at de litt knepene kampene jeg har spilt har tippet litt imot.
  • 05.00 natt til tirsdag på discovery+! Lad opp til Casper Ruuds Australian Open-kamp. Sikre deg tilgang

Positiv tross nederlag i generalprøven

I årets første turnering, Murray River Open, som er en oppvarmingsturnering til Australian Open, tapte Snarøya-spilleren åpningskampen på hardcourt. Følelsen etterpå var likevel positiv, forteller Ruud, som føler at han har mye bra på gang i forkant av storturneringen.
22-åringen påpeker at de fleste ATP-turneringene spilles på harcourt og har tro på at hans beste resultater på det harde underlaget ligger foran ham. Han ønsker allerede i år å vise at han er mer enn bare en grusspesialist.
– Jeg har vært nære før. I år kan kanskje være året hvor jeg får til noe stort på hardcourten.
Ruud møter australske Jordan Thompson i første runde av Australian Open. Turneringen begynner 8. februar og kan sees ekslusivt på discovery+.
Se hva Ruud sa om trekningen her:

Dette sier Ruud om å møte hjemmehåpet

Australian Open
Fortalte rørende Djokovic-historie
21/02/2021 KLOKKEN 11:36
Australian Open
Se høydepunktene: Djokovic slo Medvedev etter strake sett
21/02/2021 KLOKKEN 10:59