• Se Casper Ruud mot Andrej Rublev i Asutralian Open ca. klokken 05:00 natt til mandag på discovery+. Sikre deg tilgang her!
Hun tror ikke det er så mange som har lyst til å komme på besøk akkurat nå, Lele Ruud. Casper Ruuds mor er i ferd med å forberede seg til å se sønnen spille fjerde runde i Australian Open.
– Jeg har vært og gått en tur i dag og driver og forbereder meg mentalt. Det blir veldig gøy, men også nervepirrende og spennende, sier Lele Ruud til Eurosport, dagen før dagen.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 KLOKKEN 09:18
For første gang siden pappa Christian Ruud gjorde det samme i 1997, skal en nordmann spille fjerde runde i en Grand Slam-turnering.
Forrige gang, også da i Australian Open, satt Lele Ruud på tribunen og heiet på kjæresten, som hun giftet seg med to år senere. Mandag skal hun se sønnen gjøre det samme.
Denne gangen skal hun se kampen hjemmefra. Det gjør opplevelsen enda mer nervepirrende for en spent og engasjert mamma.
– Det er litt tøft. Jeg er både nervøs, spent og skjerpet. Under kampen går jeg litt i sonen. Jeg vil gjerne prøve, selv om jeg ikke er der, å ha øyekontakt med Casper. Jeg er så fokusert at folk ikke får helt kontakt med meg. Det høres veldig rart ut, men det blir så intenst.
Les også: Ruuds neste motstander frykter nordmannen: – Han har stor fysisk styrke.
Det er egentlig helt naturlig. Alle med interesse for sport har kjent på spenningen når favorittutøveren eller laget er i aksjon. Det er vanskelig å forestille seg hvordan det er når tennisspilleren du heier på, også er din egen sønn, eller som det var i 1997, kjæreste.
Lele Ruud synes det er enda mer intenst nå, enn for 24 år siden.
– Det er annerledes. Vi var unge tidlig i en karriere. Nå har vi mye mer erfaring. Når det er barnet ditt, så vil du enda mer at han skal få det til. Det er mange aspekter, for du er mamma, men så er du også en del av teamet, så det er mange følelser der.
For Christian Ruud ble 4. runde stående som det beste resultatet i en Grand Slam. Nå har sønnen muligheten til å slå rekorden.
– Jeg synes det er helt utrolig. Det er 16 spillere igjen og hele verdenseliten er der. Jeg er mektig imponert over en fjerde runde, men vi skal ikke være for fornøyd.
Foreløpig klarer ikke Mamma-Ruud å se for seg hva som kommer til å skje hvis det skulle bli seier, men at det blir litt mer feiring enn ellers er hun ikke i tvil om.
– Da blir det baluba tror jeg. Da blir det feiring og jeg vet ikke hva. Vi tar jo vanligvis en kamp om gangen, men da tar det litt av tror jeg. Kvartfinale er stort.
Ruud spiller mot russiske Andrej Rublev natt til mandag ca. klokka 05:00 på discovery+.
Sett denne? Hjemmefavoritten freste til motstanderen midt under kampen:

Hjemmefavoritten showet - freste til motstanderen og fyrte opp publikum

Australian Open
Fortalte rørende Djokovic-historie
21/02/2021 KLOKKEN 11:36
Australian Open
Se høydepunktene: Djokovic slo Medvedev etter strake sett
21/02/2021 KLOKKEN 10:59