Casper Ruud har klart det ingen nordmenn har gjort siden 1997, tatt seg til fjerde runde av en Grand Slam-turnering.
Dermed har han tangert farens beste Grand Slam-resultat, men Ruud vil nå enda lengre. For å klare det, må 22-åringen slå russiske Andrej Rublev, spilleren som vant fem turneringer forrige sesong, på mandag.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 KLOKKEN 09:18
– Det blir en tøff kamp. Den tøffeste her i Australian Open-sammenheng noen sinne for min del, sier Ruud til Eurosport dagen før den historiske kampen.
Den russiske tennisspilleren, som er ranket som nummer åtte i verden, vant 41 kamper i 2020-sesongen. Det er like mange som Novak Djokovic, men Rublev vant fem turneringer mot Djokovics fire.
Formen har på ingen måte avtatt i 2021.
– Rublev er i toppform. Han har vunnet syv kamper på rad før morgendagen og nesten ikke gitt fra seg noe, så han er nok en av de spillerne på ATP-touren som er i best form. Det har han vel egentlig vist helt siden fjorårssesongen startet. Det var ikke mange kamper han ikke vant, hverken før eller etter pausen.
31 av seirene kom på hardcourt, underlaget det spilles på i Australia, hvor også fire av titlene ble sikret. Det var ingen andre spillere som vant så mange kamper på det harde og raske dekket.
Den neste spilleren som skal prøve seg mot den formsterke russeren heter Casper Ruud, er 22 år gammel og kommer fra Snarøya. To ganger tidligere har de to møttes til norsk-russisk duell. Begge gangene har det endt med russisk jubel.
Men Casper Ruud har spilt bra i sine tre første matcher i turneringen, og ser ingen grunn til å stoppe nå.
– Rublev er i form, men han er også menneskelig. Jeg har fortsatt troen, selv om han er en skremmende motstander på papiret.
På samme måte som russeren står med flest seire på hardcourt i 2020, gjør Ruud det samme på grus. Nordmannen er ranket som nummer 28 i verden, og selv om det er 20 plasser bak Rublev, er også han forberedt på at det kommer til å bli en utfordrende kamp.
– Det kommer til å bli tøft. Det kommer til å bli en fysisk kamp, fordi han har stor fysisk styrke. Han løper mye, og bruker virkelig forehanden sin hardt, sier Rublev om sin norske motstander.
Nå gjenstår bare de siste forberedelsene før nordmannen skal gjøre det samme som pappa Christian Ruud gjorde i 1997, spille fjerde runde i Australian Open. Det ble stående som det beste Grand Slam-resultatet for Ruud senior. Mandag skal neste generasjon Ruud forsøke å forbedre familierekorden.
– Jeg skal analysere Rublev litt i kveld og prøve å finne noen kamper hvor han faktisk har tapt. Jeg må se hva motstanderne gjorde bra da.
Se hva Ruud sa da han tok seg videre til fjerde runde:

Ruud etter bragden: – Spiller akkurat slik jeg skal

Australian Open
Fortalte rørende Djokovic-historie
21/02/2021 KLOKKEN 11:36
Australian Open
Se høydepunktene: Djokovic slo Medvedev etter strake sett
21/02/2021 KLOKKEN 10:59