Eurosport.no snakker med Christian Ruud en liten time før de skal sette seg i bilen og kjøre til flyplassen. Neste stopp er Dubai, før de skal videre til Australia om cirka ti dager.
Det har vært en lang vinter med mye trening for Casper Ruud.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 PÅ 09:18
– Det er litt uvant for han. Som tennisspiller blir det som regel flere matcher enn det har vært det siste året. I sommer fikk vi trent mye, noe som viste seg å være bra. I vinter har vi også fått trent godt. Men det er innendørs, med kulde og regn ute. Jeg merker at Casper er ganske keen på å komme i gang, sier pappa og trener Christian Ruud.

Skal sparre med Monfils og Khachanov

Planen har hele tiden vært en treningsleir enten i Dubai eller Mallorca. Det er flere grunner til at valget falt på førstnevnte.
For det første er Dubai én av tre distanser hvor tennisspillerne kan ta charterfly til Melbourne og Australian Open. Ved å dra rett til Dubai, får de kortet ned og oppstykket reisen. I tillegg er det en rekke spillere der som Ruud kan sparre med før det braker løs i Australia.
– Vi har satt opp noen treninger med Gaël Monfils og Karen Khachanov. Da får han følelsen av å matche seg med jevngode og bedre spillere, sier Ruud.
Saken fortsetter under videoen.

Far og trener Ruud: Slik påvirker koronaen sønnens sesongoppkjøring

Bytter hotell

Etter cirka ti dager i Dubai, går reisen videre til Australia 15. eller 16. januar. Der må de være i to uker i karantene før de slippes løs.
Ruud og de andre spillerne skulle egentlig bo på hotellet Westin Melbourne, men etter at andre beboere varslet at de ville gå rettens vei fordi de ikke var informert om det, har Australian Open valgt å benytte seg av et reservehotell.
– Under karantenen kommer de seg kun ut for å trene, så det blir litt annerledes. Deretter skal han spille en turnering i forkant 1. februar, sier Ruud.
Turneringen heter Melbourne 2, og er en ATP 250. Den varer til 6. februar. To dager senere begynner Australian Open.

Rangert som nummer 27 i verden

Høydepunktene var mange for Casper Ruud forrige sesong. I februar vant han Argentina Open og på tampen av sesongen kom han til semifinalen i Italian Open.
De gode prestasjonene har gitt han en 27. plass på rankingen. I år er målsettingen topp 20.
– Har han klart å nullstille seg etter fjoråret?
– Helt klart. Mer enn det, vil jeg si. Han ser veldig frem mot den nye sesongen, sier pappa Ruud.
Australian Open
Fortalte rørende Djokovic-historie
21/02/2021 PÅ 11:36
Australian Open
Se høydepunktene: Djokovic slo Medvedev etter strake sett
21/02/2021 PÅ 10:59