Tidligere onsdag ettermiddag ble det bekreftet at en av de ansatte på hotellet Grand Hyatt i Melbourne har testet positivt på koronaviruset. Hotellet er det samme som Casper Ruud bodde på da han gjennomførte 14 dagers karantene i forkant av ATP 250-turneringen Murray River Open.
Like etter at spillerne er ferdige med karantenen på hotellet, flytter de ut og til et annet hotell. Det gjorde Casper Ruud for noen dager siden, og bor derfor fortsatt ikke på Grand Hyatt.
– Casper bodde der under karantenen, men vi vet at han har flyttet ut nå, sier manager Venke Aure til Eurosport noen timer etter at smittetilfellet ble kjent.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 PÅ 09:18
Aure forteller at hun snakket med trener og pappa Christian Ruud like før de la seg i Australia (+10 timers tidsforskjell), der de nettopp hadde fått vite om virustilfellet på det gamle hotellet.
Gjennom de siste ukene har det blitt flydd inn mer enn 1700 spillere, trenere og dommere til Melbourne. Blant spillerne har 500 måttet tilbringe de første dagene i koronakarantene, mens 72 av disse igjen var regelrett isolert på rommene etter at det ble påvist koronavirus på en av flygningene.
Koronatilfellet på Grand Hyatt er det første tilfellet etter spillerne ankom Australia. Ruud-manager Venke Aure er imponert over måten arrangørene har unngått oppblomstring av viruset.
– De gjør absolutt alt de kan der nede, og de gjør en fantastisk jobb. Det nok kjempekomplisert, men jeg har fått et inntrykk av at de jobber som helter hele tiden, sier Aure.
Som følge av det ene virustilfellet har arrangørene av Australian Open nå besluttet å ikke gjennomføre noen kamper i Melbourne Park, anlegget der kampene foregår, i løpet av torsdagen. Det bekrefter #AusOpen på twitter.
Australian Open
Fortalte rørende Djokovic-historie
21/02/2021 PÅ 11:36
Australian Open
Se høydepunktene: Djokovic slo Medvedev etter strake sett
21/02/2021 PÅ 10:59