Rafael Nadal - Dominic Thiem: 6-7, 6-7, 6-4, 6-7
Allerede i kvartfinalen sa det stopp for fjorårets finalist og verdens høyest rankede tennisspiller.
Australian Open
Her avgjør han: – For en snuoperasjon!
02/02/2020 PÅ 12:58
– For en vanvittig kamp, kommenterte Ola Bentzen like etter kampslutt.
De to første settene vant østerrikske Dominic Thiem etter tiebreak, før Nadal tok det tredje settet. Thiem hadde muligheten til å avgjøre kampen på egen serve i fjerde sett, men ble brutt av Nadal. Spanjolen spilte godt, og tvang frem nok et tiebreak.
Der var Thiem sterkest, og vant tiebreaket med 8-6.
Dermed er Thiem klar for sin første semifinale i Australian Open. Der møter han tyske Alexander Zverev, som også er i semifinale for første gang. Kampen spilles fredag morgen norsk tid.
– Jeg ble brutt i begge de første settene, men fikk heldigvis brutt tilbake. Det var en god kamp, vi er i god form begge to, sier Thiem til arrangøren i intervjuet på banen etter kamp.
– Jeg hadde muligheten til å slå Rafael og nå min første semifinale i Australian Open på min egen serve, men det gikk ikke. Det ble litt tøft mentalt. Heldigvis hentet jeg meg inn, og vant i tirebreak, sier han.
Rundt klokken 09.30 torsdag morgen spilles den første semifinalen. Roger Federer (3) møter regjerende mester i Australian Open Novak Djokovic (2) om retten til en plass i årets finale. Det er forøvrig den 50. kampen mellom de to.
– Det er utrolig det disse guttene får til. Jewg og Zverev er i vår første semifinale, de to er i sin femtende eller noe, spøkte Thiem, og sikter til at både Djokovic og Federer har god erfaring i semifinaler i Grand Slam-turneringer.
Se intervjuet med vinneren her!

Semifinale-klare Thiem: – En utrolig kamp

Australian Open
Historisk etter sin åttende Australian Open-triumf
02/02/2020 PÅ 12:52
Australian Open
Sarkastisk seanse i finalen: – Bra jobba! Nå er du berømt
02/02/2020 PÅ 11:03