• Se finalen i Australian Open lørdag fra klokken 09.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her
– Jeg har ikke ord. Jeg kan ikke tro det. Jeg har drømt om dette siden jeg var fem år. Jeg har jobbet så hardt for å komme til dette og jeg må rette en stor takk til pappaen min og alle andre, sier Sofia Kenin.
21-åringen som aldri har kommet lengre enn til 4. runde i en Grand Slam-turnering er klar for finale i Australian Open. I semifinalen slo hun selveste verdensener Ashleigh Barty over to sett, 7-6 og 7-5.
Australian Open
Her avgjør han: – For en snuoperasjon!
02/02/2020 PÅ 12:58
– Hun er en tøff spiller. Jeg vet hun har spilt utrolig og jeg måtte finne min måte å vinne på. Jeg er utrolig takknemlig. Hun ville aldri gi det til meg, og jeg trengte å kjempe utpå der, fortsatte hun.
I finalen møter hun Garbiñe Muguruza. Den 26 år game spanjolen vant det første settet 7-6 etter tiebreak etter å ha havnet under. I andre settet vant hun 7-5. Også da havnet hun under, men kom tilbake. Nå er hun klar for sin første finale i Australian Open.
– Hun klarer dette, hun er en killer! Det beste vi har sett av henne på lang, lang tid, utbrøt Eurosports tennisekspert, Christer Francke.
– Jeg er veldig glad for å være i finalen. Jeg tenkte aldri på at jeg lå under, og kjørte på fordi du på ett tidspunkt vil få en mulighet. Å møte Simona Halep ville bli tøft, men jeg hang med og kjempet med alt jeg hadde, sa Muguruza.
  • Se finalen i Australian Open lørdag fra klokken 09.00 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her
Se video!
Australian Open
Historisk etter sin åttende Australian Open-triumf
02/02/2020 PÅ 12:52
Australian Open
Sarkastisk seanse i finalen: – Bra jobba! Nå er du berømt
02/02/2020 PÅ 11:03