Etter bare 49 minutter var kampen i Melbourne over. Williams kunne juble for seier med settsifrene 6-0, 6-2. Selv om Williams bare er 16.-seedet i turneringen, var det ventet at hun kom til å vinne over useedede Maria.
Den amerikanske tennisstjernen har vunnet 23 Grand Slam-titler så langt i sin karriere. Med én tittel til vil hun tangere australske Margaret Counts rekord.
Australian Open
Australian Open: Djokovic videre, Gauff slått ut – dette gikk du glipp av i natt
26/01/2020 PÅ 06:45
Williams vant Australian Open for to år siden, men uteble i fjor på grunn av fødselspermisjon. Etter tirsdagens kamp sa hun at triumfen i 2017 er hennes største så langt i karrieren. Hun er glad for å være tilbake på den australske hardcourten.
– Jeg vet at Tatjana kan være utrolig utfordrende, spesielt for min spillestil, så jeg er glad for at jeg klarte å gjøre det jeg måtte gjøre, sa 37-åringen.

Halep slet

Verdensener og toppseedede Simona Halep var ille ute i sin åpningskamp mot Kaia Kanepi, men vendte til seier 6-7 (2-7), 6-4, 6-4 og unngikk å bli første toppseedede kvinne utslått i 1. runde på 40 år.
71.-rangerte Kanepi fra Estland slo ut Halep i 1. runde i fjorårets US Open og været en ny sensasjon da hun ledet med ett sett og ett brudd, men altfor mange uprovoserte feilslag hjalp rumeneren inn i kampen igjen.
– Dette er ikke en kamp jeg ønsker å huske, for jeg spilte ikke bra, sa Halep etterpå. Hun hadde tapt sine fem siste kamper før turneringen i Melbourne, hennes lengste tapsrekke i karrieren.

Azarenka ut

Viktoria Azarenka vant Australian Open i både 2012 og 2013, men i årets utgave snublet hviterusseren i første hinder. Den tidligere verdenseneren tapte 7-6 (1-7), 4-6, 2-6 i møtet med tyske Laura Siegemund.
For snart to år siden ble Azarenka mor. Etter comebacket i 2017 har hun aldri helt klart å komme tilbake på tidligere nivå. I dag er hun rangert som nummer 53 i verden. Likevel var hun klar favoritt mot Siegemund, som besitter 110. plassen på ATP-rankingen.
4. seedede Naomi Osaka, som slo Serena Williams i US Open-finalen i september, tok seg videre i strake sett mot Magda Linette, mens storesøster Venus Williams måtte ha tre sett for å slå Mihaela Buzarnescu.
(©NTB)
Australian Open
Se høydepunktene fra finalen mellom Nadal og Djokovic
27/01/2019 PÅ 11:24
Australian Open
Overlegen Djokovic tok sin sjuende Australian Open-tittel
27/01/2019 PÅ 11:21