Populære sporter
All sport
Vis alt

God trekning for Casper Ruud: – Føler formen er bra

Oppdatert 07/01/2019 klokken 10:12 GMT+1

Casper Ruud får finsk motstand i første kvalikrunde til Australian Open.

Casper Ruud

Foto: Eurosport

MELBOURNE/OSLO (Eurosport.no): Casper Ruud møter sveitsisk-finske Henrik Laaksonen i første kvalifiseringsrunde til Australian Open.
Det ble klart tidlig mandag morgen norsk tid.
– Jeg føler formen er bra. Jeg har spilt mye bra tennis de siste 10-12 dagene, så jeg føler at jeg kommer klar, sier Casper Ruud til Eurosport.no.
Ruud slo nylig Laaksonen i en Challanger-turnering i Playford. Etter 6-3, 6-4-seier i tredje runde mot finnen, ble det exit for Ruud i kvartfinalen.
Kampen spilles tirsdag morgen norsk tid, som nummer fem i rekken. Eksakt tidspunkt er derfor ikke fastsatt ennå, men det er forventet at kampen vi begynne mellom 06.00 og 08.00 et sted.
– Jeg tror, hvis jeg spiller bra, at jeg kan slå hvem som helst i kvaliken, sier Ruud.
2018-sesongen ble en ordentlig opptur for Casper Ruud. Snarøya-gutten imponerte i Australian Open da han tok seg til 2. runde i turneringen. Deretter fulgte 20-åringen opp med også å spille seg inn på hovedtablået i French Open og US Open.
Foran årets Grand Slam-turnering i Australia er Ruud likevel litt forsiktig optimist.
– Forventingene nå er er nok litt annerledes enn de var i fjor. Man vil gjerne komme til hovedturneringen, men det er ikke gitt at man klarer det selv om jeg gjorde det tre av fire ganger i fjor. Det har litt å si hvem man møter i kvaliken på veien, men hvis han spiller bra så har man jo gode muligheter til å komme seg inn i hovedturneringen.
Pappa og trener Christian Ruud mener det er en enda bedre Casper Ruud som inntar hardcourten i Melbourne tirsdag morgen.
– Jeg synes han har fått bedre backhand. Det har vi jobbet mye med på slutten av fjoråret. Jeg tror han er litt bedre på de andre tingene også, men det er litt vanskelig å måle. Jeg synes han server litt bedre, og returene hans er enda litt bedre. Han er også blitt flinkere til å være med aggressiv på returene, selv om han kanskje ikke vil bruke det hele tiden her nede. Men han er blitt litt sterkere, litt raskere og så håper vi han er blitt litt bedre på alt, sier Christian Ruud.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame