MELBOURNE/OSLO (Eurosport.no): Casper Ruud møter sveitsisk-finske Henrik Laaksonen i første kvalifiseringsrunde til Australian Open.
Det ble klart tidlig mandag morgen norsk tid.
Australian Open
Australian Open: Djokovic videre, Gauff slått ut – dette gikk du glipp av i natt
26/01/2020 PÅ 06:45
– Jeg føler formen er bra. Jeg har spilt mye bra tennis de siste 10-12 dagene, så jeg føler at jeg kommer klar, sier Casper Ruud til Eurosport.no.
Ruud slo nylig Laaksonen i en Challanger-turnering i Playford. Etter 6-3, 6-4-seier i tredje runde mot finnen, ble det exit for Ruud i kvartfinalen.
Kampen spilles tirsdag morgen norsk tid, som nummer fem i rekken. Eksakt tidspunkt er derfor ikke fastsatt ennå, men det er forventet at kampen vi begynne mellom 06.00 og 08.00 et sted.
– Jeg tror, hvis jeg spiller bra, at jeg kan slå hvem som helst i kvaliken, sier Ruud.
2018-sesongen ble en ordentlig opptur for Casper Ruud. Snarøya-gutten imponerte i Australian Open da han tok seg til 2. runde i turneringen. Deretter fulgte 20-åringen opp med også å spille seg inn på hovedtablået i French Open og US Open.
Foran årets Grand Slam-turnering i Australia er Ruud likevel litt forsiktig optimist.
– Forventingene nå er er nok litt annerledes enn de var i fjor. Man vil gjerne komme til hovedturneringen, men det er ikke gitt at man klarer det selv om jeg gjorde det tre av fire ganger i fjor. Det har litt å si hvem man møter i kvaliken på veien, men hvis han spiller bra så har man jo gode muligheter til å komme seg inn i hovedturneringen.
Pappa og trener Christian Ruud mener det er en enda bedre Casper Ruud som inntar hardcourten i Melbourne tirsdag morgen.
– Jeg synes han har fått bedre backhand. Det har vi jobbet mye med på slutten av fjoråret. Jeg tror han er litt bedre på de andre tingene også, men det er litt vanskelig å måle. Jeg synes han server litt bedre, og returene hans er enda litt bedre. Han er også blitt flinkere til å være med aggressiv på returene, selv om han kanskje ikke vil bruke det hele tiden her nede. Men han er blitt litt sterkere, litt raskere og så håper vi han er blitt litt bedre på alt, sier Christian Ruud.
Australian Open
Se høydepunktene fra finalen mellom Nadal og Djokovic
27/01/2019 PÅ 11:24
Australian Open
Overlegen Djokovic tok sin sjuende Australian Open-tittel
27/01/2019 PÅ 11:21