• Tirsdag 22. desember kl. 21.30: Casper Ruud oppsummerer tennissesongen 2020 på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her.
– Man vil hele tiden prøve å klatre. Er jeg topp 20 neste år, vil jeg være veldig fornøyd. Men jeg har kommet så høyt opp at hvis jeg er nummer 29 eller 23, er ikke det så stor forskjell. Jeg tror absolutt at topp 20 kan være innenfor rekkevidde i 2021, sier Casper Ruud til Eurosport.
Det er ingen lett oppgave, men om nordmannen fortsetter med samme utvikling som i 2020, er det ingen grunn til å tvile.
Australian Open mixed doubles
Positive koronatester: 47 Australian Open-spillere får ikke trene – Ruud ikke rammet
16/01/2021 KLOKKEN 14:02
På høsten i fjor kom han for første gang blant de 100 beste i verden, og til slutt avsluttet han sesongen på 54. plass.
Ett år senere har han halvert avstanden opp til tenniseneren Novaj Djokovic. Nå går han inn i 2021 som den 27. beste spilleren i verden.
– Jeg håper jeg kan være med og leke med de store guttene i de neste årene, sier Ruud.

Den første seieren

I løpet av 2020 spilte han inn over én million dollar i premiepenger. Han vant Argentina Open i februar, tapte finalen i Chile Open to uker senere, før han kom til semifinalen i Italian Open et drøyt halvår senere.
Når Eurosport oppsummerer sesongen sammen med Ruud, er det seieren i Argentina og semifinalen i Roma som han trekker frem som sesongens høydepunkt.
Seieren i Argentina var tross alt hans første i ATP-touren.
– Det er ikke ofte man vinner. Og når man ikke vinner, er man jo en slags taper i turneringen. Semifinalen i Roma gir meg kanskje mer rankingpoeng og er en større bragd enn å vinne en ATP 250, men i Buenos Aires sto jeg igjen som vinner. Det er noe annet og noe man prøver å nyte, for det skjer ikke hver eneste uke, sier Ruud.
Saken fortsetter under videoen.

Tiger Woods' sønn imponerte ekspertene: – Sjekk den avslutningen!

Den ufrivillige pausen

26. februar - samme dag som han slo Alejandro Tabilo 16. delsfinalen i Chile Open, ble koronaviruset påvist i Norge. Tapet i finalen i samme turnering mot Thiago Seyboth Wild, skulle bli Ruuds siste kamp i en stor internasjonal turnering på nesten et halvt år.
Ruud dro rett hjem til Norge fra Sør-Amerika for å spille Davis Cup. Få dager senere gikk turen til California i USA for å spille Indian Wells, men turneringen ble avlyst.
– Da det stengte ned, var det selvfølgelig synd, men også litt deilig fordi jeg hadde hatt fire-fem tøffe uker. Jeg hadde hatt godt av en friuke, men jeg trodde jo ikke da at jeg skulle være borte i fem måneder. Jeg nøt en uke med litt trening, golf og avslapning. Etter 10-12 dager dro vi hjem igjen til Norge, og der var frem til vi dro tilbake til USA i august for å spille US Open, gjenforteller Ruud.
Det gjorde at han gikk glipp av flere store grusturneringer, noe som var kjipt, ifølge Ruud.
– Men samtidig har jeg levd som en toppidrettsutøver de siste sju-åtte årene, så det er klart at det var litt behagelig å få en pause fra det hele, før man eventuelt i 2021 må være forberedt på 10-15 nye år med tennislivet som krever ganske mye reising. Jeg har nyt det og samlet overskudd til de neste årene med reising, forteller Ruud.

Revansjen mot Berrettini

I august var han altså tilbake i en noe redusert utgave av US Open. Der røk han ut i den tredje runden mot Matteo Berrettini. Få uker senere skulle han imidlertid få revansje mot Berrettini i Roma, fødestedet til italieneren.
– Kvartfinalen mot Berretini var en av de største kampene for meg i år. Vi hadde møtt hverandre to ganger, det sto 1-1, og jeg følte det var min tur igjen nå. Det var grus, han er god på alle underlag, men best på hardcourt. Han har en ekstremt god serve og forehand, et stort spill på alle underlag, men jeg klarte heldigvis å dra det i land, sier Ruud.
I semifinalen tapte han mot verdensener Novak Djokovic.
– Det er noen mål i karrieren som jeg har kunnet krysse av i år. Å bryte barrieren ved å vinne en turnering, ga meg selvtillit i februar. Jeg var i god matchform, men klarte heldigvis å prestere ganske bra på høsten også. Jeg fikk noen av grusturneringen som vi egentlig skulle ha spilt på våren og sommeren, og jeg følte kanskje at jeg var den spilleren som var mest klar for grussesongen på høsten. Det var nok ikke like lett for andre å være motivert til det i steden for hardcourt- og innendørsturneringer, sier Ruud.
Saken fortsetter under videoen.

Rørt etter fornyet OBOS-kontrakt: Her blir Blink-treneren dynket i vann etter seieren

Tror på en mer normal sesong

Nå går han altså inn i neste sesong på 27. plass. Neste mål er Grand Slam-turneringen Australian Open. Den er utsatt i tre uker og begynner først 8. februar.
– Det har vært ekstremt mye frem og tilbake. Australia er strenge på innreise, noe som er forståelig. De har ingen smittetilfeller og lever som normalt, men når du skal inn i landet, må du gjennom to ukers karantene. Du blir hentet av garden, satt på et hotell og kommer ikke ut før de 14 dagene er gått, sier Ruud.
Spillerne vil trolig få et sted mellom fire og seks treningstimer hver dag, med et begrenset antall treningspartnere i starten. Med andre ord blir det et litt annerledes år i 2021 også, men Ruud er klar for oppgaven.
– 2021 blir forhåpentlig litt mer tilbake til normalt. Nå ble det litt forskjøvet, men når vi kommer i gang, tror jeg de fleste turneringene vil gå som normalt, sier Ruud.
  • Tirsdag 22. desember kl. 21.30: Casper Ruud oppsummerer tennissesongen 2020 på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her.
Tennis
Klar for ATP-sluttspillet: – Ikke like mye stress
11 TIMER SIDEN
Eugene Korea Open Tennis Championships
Ruud før vrien kvartfinale: – Han spiller alltid bra i Asia
14 TIMER SIDEN