• Australian Open ser du på discovery+ fra mandag 17. januar
Sent onsdag kveld norsk tid kom bekreftelsen om at serberens visum er annullert og at han må forlate Australia.
Den australske avisen The Age skriver onsdag kveld norsk tid (torsdag formiddag australsk tid) at den serbiske tennisstjernen ikke har klart å vise fram den riktige dokumentasjonen for å slippe inn i Australia, noe som har ført til at visumet han reiser med har blitt kansellert.
Australian Open
Nadal ble historisk – vant etter knallsterkt comeback
30/01/2022 PÅ 14:12
– Vi kan bekrefte at herr Djokovic ikke greide å legge fram dokumentasjon for å innfri innreisekravene, og hans visum er følgelig annullert. Personer som ikke er australske statsborgere, som ikke har gyldig visum eller som har fått sitt visum annullert, vil bli pågrepet og sendt ut av Australia, heter det i en uttalelse fra grensemyndighetene.
Reglene for Australian Open, som starter 17. januar, sier at alle deltakere må være vaksinert mot koronaviruset eller ha et medisinsk unntak. Unntaket skal godkjennes av to paneler med uavhengige eksperter.
Statsminister i Australia Scott Morrison sier følgende om at visumet til Djokovic nå er kansellert:

Jobber med anke

Advokatene til Novak Djokovic skal angivelig jobbe på spreng for å anke avgjørelsen.
Tidligere onsdag meldte flere utenlandske medier, inkludert The Times og Sky Sports, at Djokovic hadde blitt stoppet på flyplassen i Melbourne. Grunnen skal ha vært at det hersket tvil rundt hans medisinske unntak for å ikke ta coronavaksinen. Teamet til verdenseneren skal ha søkt et visum som gjør at han ikke er i en kategori der man kan få medisinsk fritak fra å være vaksinert mot koronaviruset.
Mange australiere har reagert med sinne etter at tittelforsvareren og verdenseneren tirsdag avslørte at han har fått unntak fra vaksinereglementet, men nå ser det altså ut til at det ikke blir noe spill i Australian Open for Djokovic.
– Ingen person som skal delta i Australian Open, vil få noen form for særbehandling, uttalte departementet.

Støtte i Serbia

Djokovic sov over på flyplassen fra onsdag til torsdag, og far Srdjan har sagt at sønnen måtte overnatte i et lite rom voktet av politi.
Serbias president Aleksandar Vucic kritiserer Australia for behandlingen av verdenseneren. Han skriver på Instagram at han har snakket med Djokovic på telefon og fortalt ham at hele Serbia støtter ham og at landets myndigheter vil ta affære.
– I tråd med folkeretten vil Serbia kjempe for Novak Djokovic, rettferdighet og sannhet, skrev Vucic.

– Som å spytte australiere i ansiktet

Flere tennisprofiler og medisinske eksperter i Australia reagerer sterkt på Djokovics unntak.
Serberen har tidligere nektet å uttale seg om hvorvidt han er vaksinert mot viruset, men tirsdagens nyhet levnet ingen tvil om at han ikke har latt seg vaksinere.
– Avgjørelsen er som å spytte i ansiktet på enhver innbygger i Victoria og Australia, skriver TV-ekspert og tidligere tennisspiller Sam Groth i en spalte i avisen Herald Sun.
(Eurosport/NTB)
Australian Open
Kan sabotere nok et rekordforsøk: – For meg har det ingen betydning
29/01/2022 PÅ 20:25
Australian Open
Tennisstjernen fikk saftig bot etter utbruddet
29/01/2022 PÅ 18:30