Ruud møter den slovakiske tennisspilleren Alex Molčan i den første runden av Australian Open. Det ble klart under torsdagens trekning.
Molčan er rangert som nummer 74 i verden. De to har aldri møttes i ATP-sammenheng.
De traff hverandre imidlertid på et lavere nivå i 2018. Da ledet slovaken, før Ruud senere måtte trekke seg fra kampen.
Australian Open
Italieneren søker revansj mot Nadal: – Han spiller bedre enn noensinne
I GÅR PÅ 22:31
Hvis Ruud avanserer fra åpningsrunden, vil han møte vinneren av Ilya Ivashka og Pablo Andujar i neste runde.
– De to første rundene virker å være ganske grei skuring. Jeg kan ikke se at han skal ryke på noe der. De første rundene er aldri lette, men Casper er stor favoritt på papiret og har vist god form, sier Discovery-kommentator Christer Francke.
  • Følg Casper Ruud i Australian Open på discovery+ og Eurosport.no

Kan møte Tsitsipas og Sinner

Ruud havnet i samme bolk som verdensfirer Stefanos Tsitsipas, som nylig ble operert for en albuskade. De ligger an til å møtes i en kvartfinale.
– Det er også en fin trekning. Han er et utropstegn fordi han har vært skadet. Roberto Bautista Agut, som slo Casper i ATP Cup, kan slå Tsitsipas før den tid. Jeg er veldig usikker på Tsitsipas på grunn av skaden, sier Francke.
Ruud slo Tsitsipas i Madrid Open i mai i fjor. Noen måneder senere fikk grekeren revansj da han vant i Canadian Open.
Før et eventuelt nytt møte kan imidlertid Ruud møte hjemmhåpet Alex de Minaur, rangert som nummer 34 i verden, og stortalentet Jannik Sinner, rangert som nummer 11 i verden.
– De Minaur kan være farlig, faktisk. Han kom inn som sisteseedet. Tidligere har han slitt med formen, men han har vært ganske bra nå i forkant av turneringen. Han har slått en del bra spillere, så det blir ingen lett match, sier Francke.
– En kamp mot Sinner blir åpen. Det er alltid en tøff match, selv om jeg også er litt usikker på formen hans, fortsetter kommentatoren.
Saken fortsetter under videoen.

Nordmannen applauderes for fairplay: – Det der liker jeg

Ble utsatt

Det skapte noe forvirring da det først ble meldt at trekningen var kansellert, noe som raskt ble knyttet til usikkerheten rundt Novak Djokovics deltakelse.
Trekningen ble imidlertid avholdt cirka én time etter planen, tidlig torsdag morgen norsk tid. Der var serberen førsteseedet og ble trukket opp mot landsmann Miomir Kecmanovic, Casper Ruuds mer eller mindre faste doublepartner.
Djokovic ble i utgangspunktet nektet innreise til Australia, men vant fram i retten tidligere denne uka.
Fortsatt kan Australias immigrasjonsminister Alex Hawke overprøve avgjørelsen. Ifølge avisen The Age blir det ikke tatt noen beslutning torsdag.
Saken fortsetter under videoen.

Ekkel overraskelse for stjernen: – Kompis, jeg ble nettopp bæsjet på

Halvert publikumskapasitet

Tidligere torsdag ble det kjent at publikumskapasiteten reduseres til 50 prosent under Australian Open, og alle må ha på munnbind utenom når de spiser eller drikker.
Det gjøres som et koronatiltak.
Et tilsvarende tak ble satt under fjorårets turnering, før en nedstengning medførte tomme tribuner i fem dager. De siste fire dagene gikk kampene for et begrenset publikum.
– Disse oppdaterte tiltakene for Australian Open innebærer at fans, spillere og stab kan se fram mot et flott og koronatrygt arrangement, uttaler Jaala Pulford, delstatsminister for turisme i Victoria.
Australian Open
Verdenseneren klar for finale på hjemmebane – møter amerikansk sensasjon
I GÅR PÅ 10:01
Australian Open
Grand Slam-håpet ute for useedede Cornet
26/01/2022 PÅ 06:11