Populære sporter
All sport
Vis alt

Tennisstjerner forvirret av «Ronaldo-lyd»: – Utrolig irriterende

Håkon Brandsnes

Oppdatert 19/01/2022 klokken 07:33 GMT+1

De australske tilskuernes imitasjon av Cristiano Ronaldo går ikke ubemerket hen blant spillerne i Australian Open.

Arthur Rinderknech gestikulerte på denne måten etter seieren mot hjemmehåpet Alexei Popyrin

Foto: Getty Images

Det australske tennispublikummet er kjent for å være lidenskapelige, men under tirsdagens kamper ble det kanskje litt for mye av det gode for et par av stjernene.
Tidligere verdensener Andy Murray klarte å karre seg videre til den andre runden etter en intens thriller mot georgiske Nikoloz Basilashvili.
Underveis i kampen kunne det høres ut som briten ble buet på.
– Først trodde jeg de gjorde det, for det var noen som buet på treningen min mandag. Jeg har ingen anelse hvorfor. Så det trodde jeg først, men etter hvert skjønte jeg at det ikke var det. Jeg tror de roper «Siuuu», det er noe (Cristiano) Ronaldo gjør når han scorer. Det var utrolig irriterende, sa Murray på en pressekonferanse etter kampen.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Hjemmehåpet med vill oppvisning: – Han er så frekk!

– Som en dyrehage

Hjemmehåpet Nick Kyrgios fikk også med seg lydene. Etter at han vant sin kamp mot Liam Broady, kopierte han portugiserens målfeiring som et svar på ropene.
– Det er dumt som faen. Jeg kan ikke tro at de ropte det så mye. Det er en Ronaldo-greie. Jeg trodde kanskje at de kom til å gjøre det i ti minutter, men de holdt på i to og en halv time, ved hvert eneste poeng. Jeg vet ikke hvorfor. Det var som en dyrehage der ute, sa Kyrgios etter kampen.
Franske Arthur Rinderknech var en annen spiller som måtte takle ulyden. Han spilte mot hjemmehåpet Alexei Popyrin, og derfor var det nærliggende å tro at det var buing.
  • Se tennisstjernene i Australian Open på discovery+ og Eurosport.no
Franskmannen maktet til slutt å vinne, men etterpå innrømmet han at det ikke var lett å holde hodet kaldt. Etter seieren feiret han med en gestikulering til ørene der han ba publikum om å lage mer lyd.
– Jeg forsøker å være respektfull overfor publikum, for de var enorme. Du må applaudere dem, for de støttet Popyrin i tre timer. Det var ingen åpenbar seier for meg, så etterpå ba jeg dem om å lage lyd en siste gang, sa franskmannen etter seieren.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Her feirer han som Ronaldo og tar en slurk av tilskuerens øl

– Helt forferdelig

Ropet er blit gjort kjent av Cristiano Ronaldo og er en del av portugiserens mest kjente feiring, der han løper mot hjørneflagget, spinner rundt i lufta og roper «Siuuu».
Det kommer fra det spanske ordet «si», eller «ja» på norsk.
Hjemmehåpet Nick Kyrgios elsker naturligvis hjemmepublikummet. På pressekonferansen etter gårsdagens kamp var han åpen om at han prøver å fyre dem opp for at den elektriske stemningen skal spille motstanderen et puss.
Det funket nok godt, for etter kampen omtalte Liam Broady opplevelsen som «helt forferdelig».
– Det er første gang jeg har gått på en tennisbane og blitt buet på, noe som for min del var en syk opplevelse. Du blir hånet fra sidene på måter du ikke kan tro. De plukker ikke opp det på TV-skjermene. Det var en vanskelig atmosfære å håndtere, sa han etter kampen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame