Da nyheten om at Novak Djokovic ble stoppet av Australske myndigheter gikk sin seiersgang på nett, haglet reaksjonene fra tennisverdenen.
Mens noen tok til ordet for at det var Djokovic sitt ansvar, mente andre at serberen kunne unnskyldes.
Søndag uttrykket den svenske tennisprofilen Mats Wilander sin mening til Discovery.
US Open
Rekordjagende Djokovic fikk sin revansje – klar for finale
11/09/2021 PÅ 05:37
Den oppfatningen deler seks ganger Grand Slam-vinner Boris Becker. Tyskeren var Djokovics trener i tre år.
– Først og fremst syns jeg synd på han (Djokovic). Jeg kjenner han veldig godt og vi er fortsatt nære venner. Mye gikk galt. Spørsmålet er: hvem er den ansvarlige? Offentligheten tror det er Novak Djokovic. Han kan ha en dobbeltfeil i blant, men han har hatt de riktige dokumentene. Man må se på faktaene: 26 spillere fra hovedtrekningen spurte turneringsdirektøren og Victoria-regionen om spesialtillatelse. Av de 26, fikk fem søknaden innvilget - inkludert Novak, sier Becker.
  • Følg Casper Ruud og de andre tennisstjernene i Australian Open på discovery+ og Eurosport.no
Dette kommer fram i en ny episode av Eurosport Tysklands tennis-podcast «Das Gelbe vom Ball», hvor den gamle storspilleren deler sine tanker om situasjonen «alle» i tennisverdenen følger spent.
Spesialtillatelsen Becker viser til er unntaket Djokovic fikk fra det strenge vaksinekravet som må opprettholdes for å kunne delta i Australian Open. Selv om Djokovic etter lang usikkerhet fikk unntak innvilget, ble han stoppet ved innreise.
Videre forklarer Becker at han har forståelse for at Djokovic-leiren tilbakeholdt informasjon om koronasmitte.
– Det er en personlig sak å dele ut egen medisinsk historie. Det må ikke bli lovpålagt å fortelle at man slet med en sykdom for verken to, tre år siden eller forrige uke. Noe må man kunne holde privat. Man kan si at han som verdens beste tennisspiller er en rollemodell, og det er riktig, men uansett er det hans liv, rett og valg. Det må man respektere, mener Becker.
Djokovic ble trukket ut i den første Australian Open-runden til tross for usikkerheten rundt om verdenseneren får delta grunnet visumsituasjonen hans. Australias statsminister Scott Morrison bekreftet på en pressekonferanse i morgentimene at de fortsatt vurderer å trekke tilbake visumet til Djokovic, skriver NTB.
– Novak setter forhåpentligvis pris på meg, fordi jeg forteller han min mening. Det betyr nødvendigvis ikke at han følger den. Jeg lurer på hva som vil skje i fremtidige konkurranser - må slikt drama skje hver eneste Grand Slam, spør Becker.
Becker deler også en oppfordring til sin tidligere elev.
– Roland Garros har sikkert fulgt med, samt Wimbledon og andre turneringer i tillegg. Forskriftene blir strengere, ikke mildere. Derfor mener jeg dette: Gutt (Novak), spill Australian Open så godt du kan, men prøv å forstå at det vil bli lettere for deg hvis du vaksinerer deg.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Carreno Busta mot Djokovic - Tennis – OL-høydepunkter
31/07/2021 PÅ 09:30
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Zverev (GER) mot Djokovic (SRB) - Tennis – OL-høydepunkter
30/07/2021 PÅ 10:56