Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud om Djokovic-kaoset: – Nesten uvirkelig

Joakim Miøen

Publisert 15/01/2022 klokken 19:29 GMT+1

Tirsdag åpner Casper Ruud årets første Grand Slam-turnering i Melbourne, seedet som nummer åtte. Men den store snakkisen før turneringen handler om Novak Djokovic. Om den førsteseedede serberen i det hele tatt får spille er uvisst, to dager før det braker løs.

Casper Ruud

Foto: Eurosport

  • Se alt fra Australian Open på discovery+ fra mandag 17. januar
– Det er jo over alt i alle nyhetskanaler og det har blitt en stor greie. Det er nesten litt uvirkelig. Man følger bare med fra sidelinjen egentlig, det er hans sak. Så får vi se hvor det ender. Han har nok noen interessante og nervepirrende timer foran seg, sier Casper Ruud til Discovery om Djokovic-sagaen som har oppstått før Australian Open.
Da Djokovic ankom Melbourne onsdag forrige uke kom det fram at han hadde søkt om feil visum. Han ble dermed plassert på karantenehotell, hvor han måtte oppholde seg i påvente av en rettslig avgjørelse. Djokovic fikk først medhold, før visumet ble trukket tilbake igjen.

Avgjøres søndag

Søndag avgjøres det sannsynligvis om verdenseneren får spille i årets første Grand Slam eller ikke.
Djokovic' advokater opplyste nemlig nylig at en føderal domstol søndag skal avgjøre om han skal kastes ut av Australia.
– Det har aldri vært en lignende situasjon før. Men reglene er som de er, og Australia er et strengt land når det kommer til grenseregler. Man får jo nesten bot for å ta med seg et eple fra flyet inn i landet her. De er strenge, men det visste alle som kom hit. Det har blitt en merkelig sak fordi noen mener han skal få spille og noen ikke, sier det norske tennishåpet om situasjonen.
– Nå har det blitt mye politikk involvert, som er langt utenfor mitt virke. Men fra et idrettsperspektiv, så holder jeg ham som favoritt om han får spille. Han kan ta sin 10. Australian Open og 21. Grand Slam. Så spørs det hvordan reaksjonene hadde vært her om han hadde klart det. Det virker som om det er blandede følelser blant folket her, fortsetter Ruud.
Akkurat hva folket og tennisfansen mener tror ikke Ruud påvirker Djokovic i stor grad på banen.
– Han har jo på en måte spilt hele sin karriere med publikum «mot seg», mot Federer og Nadal. Det er ikke noen nytt for han hvis det skjer her, og han har vært god til å håndtere det før. Det kan hende det kan bli for mye for han, men det kan også hende han kan gå inn i sonen og bestemme seg for å klare dette.
– Det får vi se hvis han spiller. Akkurat nå ser det ut som at det ligger an til at han ikke spiller. Men vi får se. Han kan jo anke, og så videre. Men om han spiller ser jeg han som favoritt.
Sett denne?
picture

Slik beskriver Casper Ruud den eventyrlige 2021-sesongen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame