Fredagens rettsmøte startet vel tre timer etter at Australias immigrasjonsminister Alex Hawke meddelte at han har inndratt Djokovics visum. Høringen ble holdt i regi av den såkalte Federal Circuit and Family Court.
Der ba serberens advokater om ekstra rask behandling av ankesaken.
– Hvert minutt er verdifullt for vår klient, sa de og oppfordret til at en avgjørelse bør komme senest søndag kveld australsk tid.
Australian Open
Tennisstjerner forvirret av «Ronaldo-lyd»: – Utrolig irriterende
6 TIMER SIDEN
Høringen varte i godt over en time. Dommer Anthony Kelly gjorde det etterpå klart at det blir nødvendig å ta i bruk helgen. Avgjørelsen kan drøye enda lenger, men det er tid Djokovic ikke har. Australian Open starter mandag.

Samme dommer

En av serberens advokater, Nick Wood, stilte seg uforstående til at immigrasjonsmyndighetene brukte fire dager før de tok fra ham visumet. Mandag fikk Djokovic tilbake tillatelsen til å oppholde seg i Australia etter ankeseier i retten.
Det var for øvrig nevnte Kelly som også behandlet ankesaken sist.
Uten visum har ikke Djokovic mulighet til å spille favoritturneringen Australian Open. Hele ni av hans 21 Grand Slam-titler har kommet i Melbourne, og han har vunnet de tre siste utgavene.
  • Følg Casper Ruud og de andre stjernene i Australian Open på discovery+ og Eurosport.no

Ikke vaksinert

Djokovic er ikke vaksinert mot korona, men hadde viruset i desember. Dermed fikk han medisinsk fritak fra å være vaksinert foran reisen til Australia.
Da serberen og hans team ankom Melbourne onsdag sist uke, viste det seg at han hadde søkt om feil visum. Dermed satte myndighetene verdenseneren på karantenehotell, der han måtte oppholde seg i påvente av en rettslig avgjørelse.
Den kom mandag, og Djokovic fikk medhold. Dermed så det ut til at han ville få delta i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen. Likevel tok immigrasjonsministeren en egen avgjørelse om å trekke tilbake visumet.
I mellomtiden dukket det opp opplysninger om at Djokovic hadde unnlatt å nevne en reise til Spania før Australian Open i sin visumsøknad.
Australske myndigheter har varslet at de vil anholde Djokovic lørdag. Han risikerer å bli utestengt fra Australia i tre år om avgjørelsen blir stående.
(©NTB)
Australian Open
Her feirer han som Ronaldo og tar en slurk av tilskuerens øl
I GÅR PÅ 11:15
Australian Open
Hjemmehåpet med vill oppvisning: – Han er så frekk!
I GÅR PÅ 09:05