Søndag kom den endelige beskjeden om at Novak Djokovic ikke får lov til å spille Australian Open etter at serberen fikk visumet sitt kansellert.
Djokovic har varslet at han nå reiser hjem for å få fred og ro. Natt til mandag landet han i Dubai på veien til Serbia.
Blant andre tennisspillere har reaksjonene vært delte, men verdenseneren får ikke overraskende massiv støtte av sine serbiske lagkamerater.
Australian Open
Nadal ble historisk – vant etter knallsterkt comeback
30/01/2022 PÅ 14:12
– Ingen kunne forestille seg dette. Jeg mener at de har behandlet ham helt forferdelig. Jeg synes også selve avgjørelsen og grunnlaget for den er fryktelig feil, sa Dusan Lajovic under en pressekonferanse mandag.
Saken fortsetter under videoen.

Nordmannen applauderes for fairplay: – Det der liker jeg

– Blitt kvitt et hinder

Lajovic tok seg videre til den andre runden i Australian Open etter at han slo ungarske Márton Fucsovics natt til mandag. Ungareren tilhører den gruppen av spillere som har vært tydelige på at Djokovic ikke burde få lov til å delta i turneringen.
Lajovic hadde ikke fått med seg de kommentarene, men påpekte at han opplever at landsmannen har fått mye støtte.
– Jeg snakket med Novak og ga ham min støtte. Han har selvfølgelig vært i en veldig vanskelig situasjon. Jeg vet ikke hva de beste spillerne mener, for jeg har forsøkt å holde meg unna mediene siden det er så mye feilinformasjon. Jeg så noen støttet ham. Mange av de beste gjorde ikke det, men det er kanskje fordi de nå har blitt kvitt et hinder, sa Lajovic.
– Samtidig mener jeg at han har fått mye støtte. Når jeg snakker med spillerne i garderoben og rundt turneringen, føler jeg at støtten er stor, fortsatte han.
  • Følg Casper Ruuds åpningskamp mot Alex Molcan tirsdag cirka kl. 05 på discovery+ og Eurosport.no

– En katastrofal situasjon

Der Lajovic vant sin kamp, ble det en tidlig exit for Laslo Đere. Serberen tapte for det kanadiske stjerneskuddet Denis Shapovalov natt til mandag.
– Hele verden så hva som skjedde og jeg tror alle kommer til å ha en annen eller ny mening om Australia. Han hadde jo et unntak, men de deporterte ham likevel. Jeg kjenner ikke til detaljene, så jeg vil ikke være for tøff med dem, men alle kan lese, sa Đere.
– Han er ikke vaksinert, men fikk beskjed om at han kunne komme hit med et unntak. Men han er ikke er med oss. Noe gikk fryktelig galt. Det er en katastrofal situasjon. Jeg vet ikke hva ennet jeg kan si, fortsatte han.
Da Australia ble rammet av en skogbrann for to år siden, donerte Djokovic penger til ofrene.
– Nå har alle i Australia snudd ryggen til ham, sa Đere.
Saken fortsetter under videoen.

Ekkel overraskelse for stjernen: – Kompis, jeg ble nettopp bæsjet på

Tror Djokovic lar seg inspirere

Djokovic kan i utgangspunktet ikke få visum før det har gått tre år. Den australske statsministeren Scott Morrison fortalte imidlertid i et intervju med radiostasjonen 2GB at det er en mulighet for at serberen kan komme tilbake før den tid under de rette omstendighetene.
Både Lajovic og Đere er sikre på at landsmannen kommer til å slå hardt tilbake.
– Det er det han gjør. Det er en del av vår serbiske mentalitet. Når vi blir slått ned, behandlet dårlig eller urettferdig, blir vi - og spesielt han - inspirert til å bli sterkere av det. Jeg er sikker på at han kommer tilbake sterkere enn noensinne, sa Đere.
Både Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer står med 20 Grand Slam-titler hver.
– Jeg håper at han i fremtiden kan bli tidenes beste til å spille denne sporten og at dette bare er et lite tilbakeslag på veien dit, sa Lajovic.
Australian Open
Kan sabotere nok et rekordforsøk: – For meg har det ingen betydning
29/01/2022 PÅ 20:25
Australian Open
Tennisstjernen fikk saftig bot etter utbruddet
29/01/2022 PÅ 18:30