Det er stadig usikkerhet rundt Novak Djokovics deltakelse i Australian Open. Torsdag morgen varslet Australias statsminister Scott Morrison de fortsatt vurderer å trekke tilbake visumet til tennisens verdensener.
Den avgjørelsen ligger på immigrasjonsminister Alex Hawkes bord. Avgjørlesen kommer trolig ikke får tidligst fredag, ifølge avisen The Age.
Hvis Djokovic får spille, er et annet spørsmål om hvordan den kaotiske oppladningen til turneringn kommer til på virke ham i turneringen.
Australian Open
Italieneren søker revansj mot Nadal: – Han spiller bedre enn noensinne
I GÅR PÅ 22:31
– Det er vanskelig å si. Det kan slå begge veier. Det kan slå ut veldig positivt, for kanskje blir han er underdog, ekstra sugen og hevngjerrig. Hvis han føler at han er blitt dårlig behandlet, er det mulig at han er ekstra tent, sier Discovery-kommentator Christer Francke.
Saken fortsetter under videoen.

Nordmannen applauderes for fairplay: – Det der liker jeg

Kan bli historisk

Djokovic står med hele ni titler fra før av i Australia. En tiende vil naturligvis være en stor milepæl for serberen. Ikke bare fordi han når tosifret i Australian Open, men han vil også da bli den spilleren med flest Grand Slam-titler gjennom historien.
For øyeblikket står både Djokovic, Roger Federer og Rafael Nadal med 20 titler hver.
Selv om Discovery-kommentator Christer Francke kan se et scenario der turbulensen slår ut positivt, har han mest tro på det motsatte.
– Det er ingen tvil om at forberedelsene har vært dårlige. Han har jo ikke fått trent ordentlig. Han har trent nå i det siste, men jeg vet ikke om han fikk trent noe særlig da han satt i varetekt. Det er jo ingen bra oppladning. Du ønsker deg jo helst en uke der du kan trene i fred og ro, ikke med masse pes og styr, sier Francke.
  • Følg Casper Ruud og de andre stjernene i Australian Open på discovery+ og Eurosport.no

Vokst opp med bombefly

Tennislegenden Boris Becker har tidligere vært kritisk til behandlingen av Djokovic. Den nåværende Discovery-eksperten, som for øvrig var serberens trener i tre år, tror at den første uken blir nøkkelen for Djokovic.
– Han har et fighterinstinkt. Du må huske at han i en alder av ti år satt i en bunker da bombeflyene svevde over byen hans. Et karantenehotell er harmløst. Samtidig er dette den verste oppladningen han har hatt til en Grand Slam. En ting er at han ikke fikk vært på tennisbanen i seks dager, men han har heller ikke fått spist det han trenger. Han var jo forberedt mentalt på å være på banen, sier Becker til Discovery.
– Han visste jo ingenting før mandag kveld: «Er det mulig? Går det ikke? Må jeg fly tilbake?». Det er en verst tenkelig oppladning. Hvis han er sårbar, så vil det være i den første uken av turneringen. Kommer han seg gjennom det, er han favoritt, mener tyskeren.
Saken fortsetter under videoen.

Ekkel overraskelse for stjernen: – Kompis, jeg ble nettopp bæsjet på

– Djokovic er favoritt

Christer Francke påpeker også at serberen fikk en fordelaktig trekning. Det gir han flott mulighet til å spille seg varm før de virkelig store utfordringene kommer.
– Da blir han farlig. Men at han skal slå Alexander Zverev og Daniil Medvedev med den oppladningen, det er jeg ikke sikker på, sier Francke.
Tenniskommentatoren holder nettopp den trioen som favoritter.
– Men når Djokovic er med, er han favoritt. Han er så rutinert. Han vet nesten ikke hvordan han taper i Australia, sier Francke.
Så er selvfølgelig spørsmålet om serberen får lov til å spille eller om han blir kastet ut av landet. Francke sukker av tanken på det sistnevnte.
– Skulle de stoppet ham, burde de gjort det for lenge siden. Det er rart at det skal drøye sånn. At de skal la han trene, få en plass i tablået, for å deretter kaste han ut. Det klarer jeg nesten ikke å se for meg, avslutter Francke.
Australian Open
Verdenseneren klar for finale på hjemmebane – møter amerikansk sensasjon
I GÅR PÅ 10:01
Australian Open
Grand Slam-håpet ute for useedede Cornet
26/01/2022 PÅ 06:11