Fredag morgen norsk tid kom bekreftelsen om at den australske immigrasjonsministeren Alex Hawke har kansellert visumet til Novak Djokovic.
I en pressemelding begrunnes det med at verdenseneren kan være en fare for det australske samfunnet.
«Når jeg har tatt denne avgjørelsen, har jeg grundig vurdert informasjonen jeg har fått av innenriksdepartementet, den australske grensekontrollen og Djokovic. Morrison-regjeringen er helt forpliktet til å beskytte Australias grenser, spesielt når det gjelder koronapandemien», sier Hawke i en uttalelse.
Australian Open
Italieneren søker revansj mot Nadal: – Han spiller bedre enn noensinne
EN TIME SIDEN

– En trist sak for alle parter

Discovery-kommentator Ola Bentzen sier at han er overrasket, mest fordi Djokovic var en del av tablået under torsdagens trekning og det derfor virket som serberen var spilleklar.
– Jeg synes hele saken er trist. Dette stammer tilbake til problemene de lagde for seg selv ved å lage disse unntakene. Man skal ha orden på visum og sånt, men det er litt flisespikkeri. Feilen ligger i måten de har lagt opp til de medisinske unntakene. Det er starten på saken som er problemet, så har det senere blitt en prestisjesak. Dette er et tap for alle parter, sier Bentzen.
Arrangørene av Australian Open la opp til at man kunne få spille turneringen uten å være vaksinert ved å få et medisinsk fritak. Dette har fått flere til å anklage arrangørene for forskjellsbehandling av de store stjernene. Bentzen mener også kommunikasjonen mellom arrangøren og australske myndigheter burde vært bedre.
  • Følg Casper Ruud og de andre stjernene i Australian Open på discovery+ og Eurosport.no
– Djokovic taper nok en del respekt og støtte blant ganske mange mennesker. Tennisen har heller ikke noe særlig å hente med dette. Dette er en trist sak for alle parter. Jeg håper at vi kan bli ferdige med dette raskt og legge det bak oss, fortsetter tenniskommentatoren.

Kan bli utestengt i tre år

Det er foreløpig ikke kjent om Djokovic og hans advokater kommer til å anke avgjørelsen, men det virker trolig.
Hvis han ikke gjør det, vil serberen bli deportert. Videre risikerer han å bli utestengt fra landet i de neste tre årene, skriver ABC News.
– Jeg har notert immigrasjonsministerens avgjørelse med tanke på Novak Djokovics visum, sier Australias statsminister Scott Morrison i en uttalelse, ifølge VG.
– Jeg forstår at etter nøye overveielse, har ministeren iverksatt tiltak for å kansellere Djokovics visum på grunnlag av helse og god orden og at det var av allmenn interesse å gjøre det.
Saken fortsetter under videoen.

Nordmannen applauderes for fairplay: – Det der liker jeg

Skjer for andre gang

Det er andre gang på kort tid at Djokovic får oppholdstillatelsen kansellert. Mandag bestemte en dommer at Djokovic likevel skulle få lov til å være i Australia etter at han fikk inndratt visumet forrige uke. Serberens håp ble ytterligere forsterket av at han torsdag fikk motstander i den første runden av Australian Open.
Nå ser det likevel ikke ut som Djokovic får lov til å bli med på jakten på sin 10. tittel i Australian Open og 21. Grand Slam-tittel totalt.
  • Følg Casper Ruud og de andre stjernene i Australian Open på discovery+ og Eurosport.no
Djokovic er ikke vaksinert mot korona, men hadde viruset i desember. Dermed fikk han medisinsk fritak fra å være vaksinert i forbindelse med deltakelse i Australian Open 17. januar.

Feil visum

Da serberen og hans team ankom Melbourne onsdag sist uke, viste det seg at han hadde søkt om feil visum. Dermed satte myndighetene verdenseneren på karantenehotell, der han har vært i påvente av en rettslig avgjørelse.
Saken fortsetter under videoen.

Ekkel overraskelse for stjernen: – Kompis, jeg ble nettopp bæsjet på

Den kom mandag, og han fikk medhold. Dermed så det ut til at han ville få delta i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen. Likevel tok immigrasjonsminister Alex Hawke en «egen» avgjørelse om å trekke visumet og sende ham ut av landet.
(©NTB / Discovery)
Australian Open
Verdenseneren klar for finale på hjemmebane – møter amerikansk sensasjon
14 TIMER SIDEN
Australian Open
Grand Slam-håpet ute for useedede Cornet
I GÅR PÅ 06:11