Skadet Ruud trekker seg fra Australian Open: – En tøff dag for meg

Håkon Brandsnes

Oppdatert 18/01/2022 klokken 08:00 GMT+1

Den norske tennisstjernen Casper Ruud er ute av Australian Open før første kamp. Han trekker seg på grunn av en ankelskade, men den betegnes ikke som alvorlig.

– Første gang i karrieren at jeg opplever noe sånt

Nordmannen, som er rangert som nummer åtte i verden, skulle ha møtt slovakiske Alex Molcan i første kamp tirsdag morgen.
Kort tid før start måtte han imidlertid trekke seg på grunn av en skade.
Hør Ruud fortelle om skaden i videoen øverst i saken.
– Det var et uhell på trening på søndag. Jeg tråkket over og vred ankelen min. Jeg prøvde å gjøre mitt beste for å bli klar, men klarte ikke det. To dager er vanligvis ikke nok for et overtråkk. Å kunne spille på hundre prosent, var umulig i dag. Med min stil trenger jeg å bevege meg bra. Når ankelen min gjør vondt når jeg beveger meg, er det vanskelig å spille godt, sier Ruud til Discovery.
Slik forklarer Christian Ruud omfanget av skaden.
picture

– Han er ekstremt skuffet. Det satt veldig langt inne

– En tøff dag

Ruud erstattes av Roman Safiullin, som var «lucky loser» i trekningen. Skaden oppsto da han sparret med verdenstoer Daniil Medvedev på trening.
– Det er en tøff dag når du må trekke deg fra en Grand Slam. Jeg er ung, jeg så frem til å starte året med en ny Grand Slam. Det er første gang i karrieren min at jeg opplever at jeg må trekke meg før turneringen. Vanligvis gjør jeg alt for å spille og gi meg en liten sjanse, men i dag er det for smertefullt. Det gikk ikke. Jeg kommer ikke huske denne dagen som noe god, men jeg alltid flink til å se fremover. Det er ikke den verste overtråkken, men i dag er det dessverre ikke nok, sier Ruud.
– Det er et langt år. Det kommer mange turneringer. Forhåpentlig blir det et spennende år for meg. Jeg håper å spille de største turneringene og gjøre det bra. Det kommer andre muligheter, fortsetter nordmannen.

– Fysioen har prøvd alt

Pappa og trener Christian Ruud forteller at støtteapparatet gjorde alt de kunne for å få sønnen klar.
– Han er ekstremt skuffet. Det satt veldig langt inne. Jeg tror nok at han skjønte det med en gang etter innslåingen i 12-tiden, men han ville ikke ta avgjørelsen. Han har nok sittet og tenkt på det i et par timer nå, før han bestemte seg, sier pappa Ruud til Discovery.
Han påpeker at det også er uflaks overtråkket ikke skjedde en uke tidligere. Da tror han sønnen hadde klart å komme seg innen turneringen.
– Som trener og støtteapparat kan vi ikke gjøre noe annet enn å oppmuntre til å gi det et forsøk. Fysioen har prøvd alt, med ising og kremer, men til syvende og sist er det Caspers bein og ankel. Det er han som må føle at han kan yte maksimalt. Det følte han ikke at han kunne i dag, sier Christian Ruud.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Nordmannen applauderes for fairplay: – Det der liker jeg

Trakk seg også i fjor

Ruud trakk seg også fra fjorårets Australian Open. Det var imidlertid midtveis i kampen på et tidspunkt han lå under to sett mot Andrey Rublev.
Da kom han knallhardt tilbake senere i sesongen, og trolig vil heller ikke denne skaden sette ham lenge ut av spill. Nye turneringer venter i Sør-Amerika om cirka tre uker.
– Det pleier å ta én til to uker når du vrir ankelen. I dette tilfellet tror jeg det bare blir én uke. Jeg tar fri denne uken, for jeg har en lang flytur hjem til Europa, men jeg blir nok her i et par dager for å se hvordan skaden utvikler seg, sier Casper Ruud.
På spørsmål om det ikke nå frister mest å bare komme seg hjem, sier han:
– Det er veldig fint i Australia. Vi alle nyter det å være her. Jeg diskuterte med meg selv frem og tilbake om jeg skulle gå på banen, for du reiser langt og det er et nydelig sted. Konklusjonen var at hvis du ikke klarer å bevege deg hundre prosent, er det vanskelig å gjøre ditt beste. Jeg tror jeg blir her. Det er noen kule matcher å se. I pandemien er det heller ikke så mange fly hjem, men vi får se. Det gjør meg ikke noe å bli et par ekstra dager. Hjemme i Norge er det mye snø og vind, sier en lattermild Ruud.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame