• Følg Australian Open på discovery+ fra mandag 17. januar
Søndag avviste en føderal domstol i Melbourne anken til Djokovic. Han fikk to dager tidligere inndratt visumet på ordre fra Australias immigrasjonsminister Alex Hawke.
– Jeg ønsker velkommen domstolens enstemmige avgjørelse om å opprettholde min avgjørelse. Australias politikk om å beskytte grensene har skapt en trygghet under pandemien. Det har resultert i en av verdens laveste dødsrater, beste økonomiske gjenopprettinger og høyeste vaksinasjonsrater, sier Hawke i en uttalelse, ifølge avisen The Age.
Australian Open
Nadal ble historisk – vant etter knallsterkt comeback
30/01/2022 PÅ 14:12
Men i hjemlandet får Novak Djokovic full støtte etter utvisningen fra Australia før årets første Grand Slam-turnering. Serbias president langer ut mot avgjørelsen.
– De tror de har ydmyket Djokovic, men i virkeligheten har de ydmyket seg selv. Djokovic kan reise hjem med hodet høyt hevet, sa Aleksandar Vucic til statlige medier få timer etter at det ble satt strek i kaoset som har rådet rundt tennissportens verdensener.
Serbias president reagerer kraftig på behandlingen Djokovic har fått siden han reiste til Australia 5. januar. Han beskyldte myndighetene for en «politisk heksejakt» da 34-åringen ble anholdt på flyplassen og plassert på et karantenehotell.

Satt seg i en vanskelig situasjon

Discovery-ekspert Ola Bentsen mener Djokovic har satt seg selv i en vanskelig situasjon, men synes det er synd for turneringen at de mister en så god spiller.
– Uansett hvem man heier på så vil man ha med flest mulig av det beste spillerne. Så hvis man kun tenker for turneringens del så er dette litt kjedelig. Og hele saken har egentlig vært kjedelig og litt ødeleggende for tennisen. Sånn sett er det fint å legge dette bak seg, sier Bentsen.
En som skal spille Australian Open, og starter turneringen på tirsdag, er Casper Ruud. Han sa følgende til Discovery om Djokovic-situasjonen før den endelige avgjørelsen var klar.
– Det har aldri vært en lignende situasjon før. Men reglene er som de er, og Australia er et strengt land når det kommer til grenseregler. Man får jo nesten bot for å ta med seg et eple fra flyet inn i landet her. De er strenge, men det visste alle som kom hit. Det har blitt en merkelig sak fordi noen mener han skal få spille og noen ikke, sier det norske tennishåpet om situasjonen, sa nordmannen.
(NTB/Discovery)
Sett denne?

Ruud om ny regel: – Blir morsomt å se hvordan andre spillere reagerer på det

Australian Open
Kan sabotere nok et rekordforsøk: – For meg har det ingen betydning
29/01/2022 PÅ 20:25
Australian Open
Tennisstjernen fikk saftig bot etter utbruddet
29/01/2022 PÅ 18:30