– De tre første månedene av sesongen har sett en uvanlig frekvens av høyprofilerte hendelser med usportslig oppførsel, sier ATP-sjef Andrea Gaudenzi ifølge BBC.
Spillerne skal ha fått et brev der organisasjonen gjør det klart at de ikke tolererer dårlig oppførsel.
Wimbledon
Felix Auger-Aliassime - Maxime Cressy - Wimbledon høydepunkter
8 TIMER SIDEN
– I tillegg foretar vi også en gjennomgang av regelverket for å sikre at vi gir passende og oppdaterte straffetiltak for alvorlige brudd og gjengangere, fortsetter Gaudenzi.

På høy tid mener eksperten

Den klare beskjeden fra ATP har Discovery-ekspert, Ola Bentzen, savnet en god stund.
– Dette er helt på tide og innafor. Det har vært en tendens til at flere av de store stjernene har vist lite respekt - særlig verbalt i årevis, egentlig. Det har rett og slett fått gå litt for langt. Og da er det spesielt de størst stjernene som har fått holde på uten og få noe særlig straff eller bøter, sier tenniseksperten.
– Jeg synes dette er veldig bra. Det må til når man ser det som skjer, fortsetter eksperten og refererer da blant annet til australske Nick Kyrgios og tyske Alexander Zverev som begge har vært i hardt vær etter å ha uttrykt både verbal og fysisk frustrasjon ovenfor dommere den siste tiden.
I Mexico Open i mars ble blant annet Zverev kastet ut etter å ha vært nære ved å treffe dommeren da han slo racketen mot stolen. I etterkant ble han straffet med åtte ukers utelukkelse, og han la seg flat og kalte det sitt «verste øyeblikk i karrieren».
Kyrgios er fra før kjent som en utagerende spiller. Han har til sammen fått litt over 500.000 kroner i bot de siste to turneringene i Indian Wells og Miami, etter å ha knust racketen sin og utagert mot dommeren ved flere anledninger.
– Noen har nok synes det har vært veldig ille det som har blitt sagt og gjort tidligere også. Men så tror jeg særlig det med Kyrgios og Zverev den siste tiden har vært en utløsende faktor. Det er jeg ganske overbevisst om, avslutter Bentzen.
(©NTB) / Eurosport.no
Fikk du med deg denne?

Her svartner det for Zverev – dundrer løs mot dommertårnet

Wimbledon
Vrien motstander venter Ruud: – Veldig, veldig tøff andre runde
8 TIMER SIDEN
Wimbledon
Rasende Kyrgios videre i Wimbledon – kalte dommeren en tyster
8 TIMER SIDEN