Onsdag tok Casper Ruud seg videre til andre runde i ATP 500-turneringen i Hamburg. Ruud tok det første settet mot den sterke franskmannen Benoit Paire, før sistnevnte ga seg etter å ha blitt brutt til 2-0-ledelse for Ruud i det andre settet.
Det skal sies Paire så ut til å være langt ifra toppform. Etter kampen snakket han om at han fikk spille etter å ha levert kun én negativ koronatest, etter å først ha levert to positive.
ATP Hamburg
Ruud-eventyret spolert av Rublev
26/09/2020 PÅ 13:10
Allerede torsdag spiller Ruud om kvartfinale på grusen i Hamburg. Da møter han italienske Fabio Fognini, som for øyeblikket er rangert som nummer 15 i verden.
Eurosports ekspert og Norges beste kvinnelige tennisspiller, Melanie Stokke, har tro på at Ruud kan ta seg til kvartfinale.
– Mulighetene hans er veldig gode. Fognini har nylig hatt en operasjon og har ikke fått så mange kamper, sier Stokke.

Har hevet seg voldsomt

Fognini opererte nemlig begge anklene i slutten av mai. Siden har han kun spilt tre kamper i ATP-sammenheng. Man skal heller ikke glemme at Ruud slo nettopp Fognini under ATP Cup i Australia i januar. Da var italieneren helt oppe som nummer tolv i verden, mens Ruud var nede på 54. plass.
Siden har Ruud fortsatt å imponere voldsomt. Han leverte godt og kom seg til tredje runde i US Open. I tillegg yppet han seg voldsomt i semifinalen mot verdensener Novak Djokovic i den nylig avsluttede ATP 1000-turneringen i Roma. Det gode spillet har ført ham opp på 30. plass på den nevnte rankingen.
– Selv om Fognini er en god spiller, så har Casper veldig gode sjanser når man ser på hvordan han har spilt. Jeg tror ikke Fognini er i form, sier Stokke.

Kan gå langt

Om Ruud slår Fognini, venter enten Ugo Humbert eller Jiri Vesely i en eventuell kvartfinale. Begge to er rangert vesentlig lavere enn Ruud.
– Oioi! Da er det overkommelig, utbryter Stokke når hun får høre hvem nordmannen kan møte i kvartfinalen.
Samtidig skal man aldri ta seieren på forskudd i internasjonal tennis. Humbert tok seg for eksempel videre fra den første runden etter en imponerende seier mot stjernen Daniil Medvedev.
– I tennis kan du slå en toppspiller og så tape for en som er lavere rangert i neste kamp. Alt handler om form, mentalitet og det som skjer på banen der og da, sier Stokke.
Om Ruud overrasker og tar seg helt til topps i Hamburg, vil det overgå seieren i ATP 250-turneringen i Argentina i februar. Turneringen i Hamburg er en såkalt ATP 500-turnering, altså nivået over og tredje øverst totalt (Grand Slam øverst, så ATP 1000, så ATP 500).
Et godt Ruud-resultat i Hamburg vil gi en god pekepinn på hvor han står før gjeve Roland-Garros starter.
  • Se Casper Ruud mot Fabio Fognini på Dplay torsdag.
ATP Hamburg
Ingen nordmann har vært i denne posisjonen før
26/09/2020 PÅ 08:53
ATP Hamburg
Høydepunkter: Bublik - Garin
25/09/2020 PÅ 19:03