• Torsdag fra klokken 18:30: Se Casper Ruud i 2. runde i ATP 500-turneringen i Hamburg, der nordmannen møter italienske Fabio Fognini. Sikre deg tilgang her!
Like etter at Benoit Paire trakk seg i andre sett mot Casper Ruud onsdag formiddag, avslørte franskmannen at han har testet positvt for koronaviruset kun dager før de to møttes på grusen i Hamburg. Paire var nylig isolert som følge av de positive koronatestene, i tillegg til at franskmannen måtte trekke seg fra US Open tidligere i september etter påvist koronasmitte.
Trener og pappa Christian Ruud forteller til Eurosport at han nylig var i kontakt med ATP, og at team Ruud "overhodet" ikke bekymrer seg over mulig smitte etter kampen mot Paire.
ATP Hamburg
Ruud-eventyret spolert av Rublev
26/09/2020 PÅ 13:10
– Det er tatt litt ut av proporsjoner. Paire testet positivt for korona i US Open, der han i etterkant var isolert på hotellet. Det er én måned siden Paire ble smittet. I kjølvannet av dette har han nok blitt testet ti ganger, og de testene som nå slår ut er nok bare små smittetilfeller som sitter igjen, sier Ruud til Eurosport, som samtidig legger til grunn at han ikke har nok medisinsk tynge til å vite nøyaktige detaljer rundt Benoit Paires tilfelle.

Testes hver tredje dag

Med null nærkontakt og strenge smittevernhensyn på grusen i Hamburg, i tillegg til hyppige koronatester, er det få bekymringer å spore i Ruud-leiren.
– Vi er ikke bekymret i det hele tatt. Casper blir i snitt testet hver tredje dag, og vi vet samtidig hvor strenge de forskjellige arrangørene er, sier Christian Ruud, og sikter blant annet til de meget strenge koronarestriksjonene under US Open i New York.
Etter kampen mot Casper Ruud var Benoit Paire tydelig misfornøyd med informasjonen fra ATP. Ifølge nettstedet Tennishead stilte Paire spørsmål ved regelverket for koronasmitte.
– ATP må forklare meg hva regelen er. I Paris er noen negative, men kan ikke spille fordi treneren deres er positiv. Her i Tyskland er du positiv og kan spille. Jeg forstår det ikke lenger. Jeg er bare lei, sa Paire.
Christian Ruud forteller at han opplever at det kan forekomme ulike praksiser knyttet til smittevern i de ulike turneringene, men at inntrykket er at arrangørene tar smittevern på høyeste alvor.
– Vi har fått oppleve US Open, og vi vet hvor strenge de er der. Jeg har også fått et innblikk i at det var ganske strengt i Roma, men at det var enda strengere i New York. Noen forskjeller er det, men inntrykket er at det er ganske strengt overalt, sier treneren.

Møter nummer 15 i verden

ATP 500-turneringen i Hamburg ruller videre, og allerede torsdag skal Casper Ruud i aksjon igjen. Onsdag ettermiddag ble det klart at nordmannen møter italienske Fabio Fognini.
Fognini er rangert som nummer 15 på ATP-rankingen, mens Ruud har klatret opp som nummer 30 i verden. Tidligere i år møttes de to i ATP Cup, der Ruud vant komfortabelt 6-2 6-2.
Trener og pappa Christian Ruud er optimistisk før torsdagens møte.
– Det blir en tøff oppgave. Vi har selvsagt respekt for en spiller som er så god. Samtidig er også Casper i god form, sier treneren til NTB.
Se høydepunktene fra kampen mellom Ruud og Paire her.

Høydepunkter: Ruud– Paire

ATP Hamburg
Ingen nordmann har vært i denne posisjonen før
26/09/2020 PÅ 08:53
ATP Hamburg
Høydepunkter: Bublik - Garin
25/09/2020 PÅ 19:03